Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε την Πέμπτη τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim, στο Κορωπί. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Κουτσούμπα περιελάμβανε συνάντηση με τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης του εργοστασίου και ομιλία σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

«Ειλικρινά, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει σήμερα εργαζόμενος -ακόμα κι όσοι θεωρούν πως έχουν εξασφαλίσει μια σταθερότητα στη ζωή τους με μια καλή δουλειά, έναν κάπως καλύτερο μισθό, σε σύγκριση πάντα με την εργασιακή ζούγκλα που διαχρονικά έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις- που να μην προβληματίζονται, να μην ανησυχούν παρακολουθώντας τις εξελίξεις» επισήμανε στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε «στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία» και στην επικίνδυνη κλιμάκωσή του «τόσο από την πλευρά της Ρωσίας η οποία αυξάνει την επιθετικότητά της, όσο και από την πλευρά των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ», σημειώνοντας ότι σε αυτόν τον πόλεμο η Ελλάδα «με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και τη συνδρομή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εμπλέκεται όχι μόνο με την αποστολή, κρίσιμου για την άμυνα της χώρας, οπλισμού, αλλά και με την αξιοποίηση κρίσιμων υποδομών της».

Τόνισε ότι «σε αυτό το πλαίσιο των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θερμό επεισόδιο». Προσέθεσε ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ «φουσκώνουν τα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας» και την ίδια ώρα «στρώνουν το έδαφος για έναν επικίνδυνο συμβιβασμό στα ελληνοτουρκικά, που θα πάρει αμπάριζα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας».

«Καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορεί να τους έχει ο λαός μας. Αντίθετα, εμπιστοσύνη μπορεί να έχει μόνο στην δική του πάλη: για να απεμπλακεί η χώρα από τα σχέδια των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, να σταματήσει η αποστολή οπλισμού από τη χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία», τόνισε.

Κουτσούμπας για υπόθεση στον Κολωνό: Δεν θα συμβιβαστούμε με μια κοινωνία που γεννά τέρατα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι οι εργαζόμενοι εύλογα ανησυχούν όταν βλέπουν τον μισθό τους να εξανεμίζεται πριν τελειώσει ο μήνας και σημείωσε ότι «η ακριβή ενέργεια δεν είναι ούτε φυσικό φαινόμενο ούτε αποκλειστική συνέπεια του πολέμου του Πούτιν», αλλά «αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν όλοι και με την αποπελευθέρωση της ενέργειας και με την πράσινη ανάπτυξη και συνολικά της πολιτικής της ΕΕ».

«Γι' αυτό λέμε ότι πραγματική ανακούφιση για τον λαό δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν υπάρξει σύγκρουση με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και τους στόχους του κεφαλαίου», τόνισε. Είπε ότι το ΚΚΕ μιλά για αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας ως κοινωνικής ιδιοκτησίας, χωρίς τις επιβαρύνσεις του εμπορίου ρύπων, και χωρίς τα κέρδη των ομίλων στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, ενώ πραγματική ανακούφιση του λαού σημαίνει ταυτόχρονα ουσιαστική αύξηση των μισθών, κατάργηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα, αποχώρηση από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που στην ουσία επιβαρύνουν τον λαό.
5709206

Σημείωσε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη δημόσιας δωρεάν Παιδείας υψηλού επιπέδου και οικογενειακή πρόσβαση σε ένα σύγχρονο και δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας. «Και μαζί με όλα αυτά, η καθεμιά και ο καθένας από όλους εμάς, θέλει τα παιδιά του να ζουν σε ένα ανθρώπινο και ασφαλές περιβάλλον και όχι σε μια "κοινωνία τεράτων"» υπογράμμισε και προσέθεσε: «Ένα πράγμα πρέπει να πούμε: Πως δεν θα συμβιβαστούμε με μια κοινωνία που γεννά τέρατα. Που όλα πουλιούνται κι αγοράζονται ακόμα και ένα μικρό παιδί. Με μια κοινωνία στην οποία υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, βιαστές και βιαζόμενοι, εκβιαστές και εκβιαζόμενοι. Δεν θα συμβιβαστούμε με ένα κράτος, το οποίο είναι γρήγορο και αποτελεσματικό όταν πρόκειται να προστατέψει τα κέρδη των καπιταλιστών, αλλά είναι ανύπαρκτο, γυμνό από υποδομές, κοινωνικές υπηρεσίες όταν πρόκειται να προστατέψει μικρά παιδιά για να μην πέφτουν στα χέρια αυτών των τεράτων».

Μιλώντας για τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ είπε ότι «μια άλλη κοινωνία πρέπει να φτιάξουμε χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, διαφθορά και πολέμους». Υπογράμμισε την αναγκαιότητα ριζικής πολιτικής αλλαγής, λέγοντας ότι «αυτή η πολιτική αλλαγή δεν βρίσκεται στις προτάσεις των άλλων κομμάτων, δεξιά κι αριστερά».

Είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «ακολουθούν τους σκοτεινούς σηματοδότες του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτού του νέου υπερμνημόνιου, της πράσινης μετάβασης, της ενεργειακής φτώχειας και ακρίβειας και της εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Γιατί, όλοι τελικά έναν προορισμό έχουν: να υπηρετούν την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου και των συμμάχων τους, κόντρα στο λαϊκά συμφέροντα».

«Το ΚΚΕ είναι μπροστά στον αγώνα για να κερδηθεί και η πιο μικρή κατάκτηση»

«Εμείς παλεύουμε σταθερά ενάντια σε διάφορα ακροδεξιά τύπου Βελόπουλου και άλλων, αλλά και σε ανοιχτά φασιστικά, ναζιστικά μορφώματα, τύπου ΧΑ, Κασιδιάρη και Σια, που τα ετοιμάζουν να ξαμοληθούν πάλι ενάντια στους ίδιους τους εργαζόμενους», προσέθεσε.

Είπε ότι το ΚΚΕ είναι μπροστά στον αγώνα «για να κερδηθεί και η πιο μικρή κατάκτηση, για να μην πεινάσει, να μην κρυώσει ο λαός και τα παιδιά του, για να σταματήσει η εμπλοκή σε πολεμικές συγκρούσεις, για να σπάσει αυτό το κλίμα της αναμονής που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις, που όχι μόνο λειτουργεί παραλυτικά για τους εργαζόμενους, τον λαό, αλλά λύνει τα χέρια της αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για να απλώσουν τα δίχτυα τους στον λαό».

Τόνισε, καταλήγοντας, ότι ο λαός πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τη συμμετοχή τους στους αγώνες, όπως με την μεγάλη πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη, και με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Συνάντηση Κουτσούμπα με εκπροσώπους του επιχειρησιακού σωματείου και της διοίκησης του εργοστασίου

Νωρίτερα, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων και συγκεκριμένα με τους Ιγ. Βλουτόγλου, αντιπρόεδρο, Α. Βασάλο, έφορο και Μ. Γκίνη, γραμματέα. Οι εργαζόμενοι τον ενημέρωσαν για τις κατακτήσεις που έχουν αποσπάσει με τους αγώνες τους, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκονται στη φάση έναρξης διαπραγματεύσεων για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Ταυτόχρονα σημείωσαν ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων είναι «ενοικιαζόμενοι» ενώ το σωματείο, συσπειρώνοντας όλους τους εργαζόμενους, έχει επιτύχει την ίση μεταχείρισή τους, σε πολλά ζητήματα.
5709212

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας και συγκεκριμένα με τους Νίκο Μαζωνάκη, υπεύθυνο του εργοστασίου, Μανώλη Μυτάκη, υπεύθυνο επικοινωνίας και Στέλιο Τάρα υπεύθυνο του τμήματος βελτίωσης διεργασιών οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα χαρακτηριστικά της εταιρείας.

Όπως ανέφεραν, η εταιρεία που ξεκίνησε ως οικογενειακή στη Γερμανία έχει ιστορία 136 ετών, ενώ στην Ελλάδα δραστηριοποιείται εδώ και 55 χρόνια με έναρξη παραγωγής από το 1975. Η εταιρεία είναι μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, αντιπροσωπεύει το 2,2% των εξαγωγών της χώρας και το 40% των εξαγωγών φαρμάκου σε περισσότερες από 80 χώρες, ενώ θεωρείται, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, μια από τις 100 πιο καινοτόμες παγκοσμίως.