Τον αποτροπιασμό και την φρίκη του εξέφρασε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τα όσα αποκαλύπτονται σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜΕΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα αναφορικά με την «Αναγκαία Προστασία της κοινωνίας από τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ».

Η κ. Σακοράφα μιλώντας για την υπόθεση του παιδιοβιαστή αναρωτήθηκε αν έχει πρόθεση η ελληνική κοινωνία να προστατεύσει τα θύματα που αφήνονται έρμαια στον κανιβαλισμό των ΜΜΕ, σχολιάζοντας πως το ΕΣΡ έχει αντανακλαστικά οργανισμού σε κωματώδη κατάσταση.

Η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 ζήτησε να προστατευτεί επιτέλους η μυστικότητα των διαδικασιών, κάνοντας λόγω για ευθεία παραβίαση του νόμου. Μάλιστα πρότεινε να υπάρξει μια υπηρεσία Τύπου με προϊστάμενο Εισαγγελέα ώστε να δίνεται στη δημοσιότητα αυτό που πρέπει.

«Αυτή η κατάσταση μας προσβάλει όλους και θέλω να μάθω πώς θα την αντιμετωπίσετε» είπε απευθυνόμενη στον Γιάννη Οικονόμου προσθέτοντας πως «Τα Μέσα γίνονται παντοδύναμα. Διαχέουν υπερασπιστικές γραμμές της ανομίας, η κοινωνία εθίζεται και νομίζω θα πρέπει να πάρετε μέτρα απέναντι στη ζούγκλα που διαμορφώνεται!».

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην κ. Σακοράφα ανέφερε πως «δεν μπορεί το υλικό της δικογραφίας ειδικά για ανήλικους να γίνεται φειγ βολάν στη δημόσια σφαίρα» σημειώνοντας πως «άκουσα την πρότασή σας, ωστόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι πιο αρμόδιο να την αξιολογήσει».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «είναι μια δύσκολη συζήτηση που πρέπει να γίνει, γιατί και εμείς έχουμε κατηγορηθεί για έλεγχο», ενώ επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε το ΕΣΡ στην άκρη. Στις 10 Οκτωβρίου το ΕΣΡ απέστειλε επιστολή στα Μέσα για τις υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με προστασία ταυτότητας, αξιοπρέπειας ανήλικων και όταν γίνεται παραβίαση υπάρχουν κυρώσεις» είπε και συμπλήρωσε πως «υπάρχει πρόβλημα στη ταχύτητα της διαδικασίας. Υπάρχει μια διαδικασία, όταν μπει το πρόστιμο η ζημιά θα έχει ήδη γίνει».