Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε και για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Αναφερόμενος στην υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι η αλήθεια θα λάμψει και ότι οι ένοχοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης 

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα, η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους και οι ένοχοι θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα ή την ποινή που τους αξίζει» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξήρε τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. που έδρασε, όπως είπε, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δράστες ή τουλάχιστον αυτοί που φαίνονται ότι είναι οι δράστες αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, οδηγούνται ένας – ένας στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια θα λάμψει» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας στην οποία:

«Η ελληνική Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί πλήρως». Κάλεσε δε τους βουλευτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αναφέρονται στην τραγική αυτή υπόθεση: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναλαμβάνονται μέσα στο Κοινοβούλιο φωνές λαϊκισμού και τερατολογίες για πράγματα τα οποία δεν είναι καν γνωστά».

Τι είπε για την καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας

Σχετικά με την υπόθεση της 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ο κ. Θεοδωρικάκος θέλησε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να «ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο. Οτι εκείνοι που υπηρετούν στις Αρχές ασφαλείας είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους. Είναι τρισάθλιο να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση από την εικόνα που εγώ έχω πρόκειται για μια άθλια παράνομη ενέργεια. Πριν κριθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη, η ΕΛ.ΑΣ. από πρώτη στιγμή μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έθεσε σε διαθεσιμότητα και κίνησε την πειθαρχική έρευνα, η οποία θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που εμπλέκονται. Θα είμαστε άτεγκτοι και αυστηροί».

Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε πως έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει ένα σύνολο παρεμβάσεων στο Τμήμα Ομονοίας, που είναι ένα δύσκολο Τμήμα στο κέντρο της πόλης, για να βελτιωθούν υποδομές και σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών με αρκετά προβλήματα και παρότι τη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει ακόμη υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.