Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, ανέδειξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις θλιβερές και απάνθρωπες μεθόδους εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τις τουρκικές αρχές με αφορμή το περιστατικό με τους 92 μετανάστες που εγκαταλείφθηκαν γυμνοί στον Εβρο.

Ειδικότερα, η κ. Ασημακοπούλου ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου για την τουρκική προπαγάνδα και τα κάλεσε να αντιδράσουν έναντι της κατάφωρης τουρκικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολιτισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema,gr, η ευρωβουλευτής, παρουσία της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον δήλωσε πως η Τουρκία για να επισκιάσει το γεγονός ότι συνειδητά και συστηματικά εργαλειοποιεί τους μετανάστες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Ελλάδας σχετικά με το μεταναστευτικό.

«Ως Ελληνίδα ευρωβουλευτής, δεν μπορώ να επιτρέψω η συζήτηση αυτή να ρίξει νερό στον μύλο της Τούρκικης εκστρατείας κατασυκοφάντησης κατά της Ελλάδας σχετικά με το μεταναστευτικό προκειμένου να επισκιάσει το γεγονός ότι η Τουρκία συνειδητά και συστηματικά εργαλειοποιεί τους μετανάστες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο «η Τουρκία στοιβάζει μαζικά άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα και τους σπρώχνει βίαια προς την Ελλάδα, ενώ οι Ελληνικές Αρχές με τη βοήθεια της FRONTEX, διασώζουν ανθρώπινες ζωές καθημερινά. Μόλις την περασμένη Παρασκευή, όπως ανέφερε η Επίτροπος Johansson, διασώθηκαν στον ποταμό Έβρο, 92 μετανάστες οι οποίοι κατέθεσαν ότι εγκαταλείφθηκαν στο σημείο αυτό από τις τουρκικές αρχές εντελώς γυμνοί. Ναι, εντελώς γυμνοί. Και αυτή, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι η «γυμνή» αλήθεια για την Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και πρέπει επιτέλους να την αντιμετωπίσετε. Με ενότητα και αλληλεγγύη. Αν όχι για την Ελλάδα, γιατί το οφείλετε στον Ευρωπαϊκό μας πολιτισμό, αξίες και ανθρωπισμό».