«Η ΟΝΝΕΔ, εδώ και 48 χρόνια, παραμένει πιστή και συνεπής στις αρχές και τις ιδεολογικές της βάσεις», τονίζει στα parapolitika.gr ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τα σημερινά 48α «γενέθλια» της ΟΝΝΕΔ ενώ παράλληλα μιλάει για τις πιο σημαντικές αναμνήσεις από τη θητεία του ως πρόεδρος της.

pavlos_marinakis
Σήμερα η ΟΝΝΕΔ γιορτάζει τα 48 της χρόνια. Τι έχει αλλάξει για την οργάνωση από τότε που ιδρύθηκε το 1974 μέχρι σήμερα, το 2022;

Η ΟΝΝΕΔ, εδώ και 48 χρόνια, παραμένει πιστή και συνεπής στις αρχές και τις ιδεολογικές της βάσεις. Όπως κάθε πολιτικός οργανισμός που υπηρετεί σωστά το ρόλο του, οφείλει να προσαρμόζεται, να εξελίσσεται και να συμβαδίζει με της ανάγκες κάθε εποχής. Τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο μετά την επανίδρυσή της, μετά από τη γενναία απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΟΝΝΕΔ έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, διόρθωσε τις αδυναμίες της και σήμερα όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι της αγοράς, από πολλούς διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, από όλη την κοινωνία των πολιτών θέλουν να συμμετάσχουν και να δραστηριοποιηθούν στην νεολαία μας.

Ποιες είναι οι δικές σας πιο σημαντικές αναμνήσεις από τη θητεία σας ως πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ και ποια η στόχευσή σας για τη νεολαία του κόμματος, τώρα πλέον που είστε γραμματέας;

Σχεδόν τρία χρόνια στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, μαζί με μια πολύ δυνατή ομάδα- η οποία έγινε οικογένεια- μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, καταφέραμε να γυρίσουμε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα και να συνομιλήσουμε με κάθε νέα και νέο που εργάζονται στον τόπο τους και δημιουργούν καθημερινά, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάτι, αυτό θα ήταν η νομοθέτηση και υλοποίηση των προτάσεών μας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα στα θέματα της κακοποίησης και των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και τα ζητήματα της στέγασης των νέων. Η αναγνώριση της ομαδικής δουλειάς αυτών των χρόνων, επισφραγίστηκε με την τεράστια τιμή που μου έκανε ο Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να με προτείνει για το αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, στο προσυνέδριο της ΝΔ τον προηγούμενο Νοέμβριο στα Ιωάννινα.

Λειτουργεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ ως «φυτώριο» στελεχών για τη Νέα Δημοκρατία; Αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό της;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράταξής μας και, φυσικά, η Νέα Δημοκρατία αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της νεολαίας της. Το αποδεικνύει αυτό, εξάλλου, η παρουσία τόσο πολλών ΟΝΝΕΔιτών από κάθε γενιά σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις, στο κοινοβούλιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε σημαντικές θέσεις της κοινωνίας των πολιτών. Διαχρονικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ δίνουν τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε νέο και νέα, από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού, από οποιοδήποτε επαγγελματικό κλάδο, είτε προέρχεται από ένα παραδοσιακά «πολιτικό» περιβάλλον είτε όχι, να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου. Και είναι σε θέση να το πετυχαίνουν με τέτοια συνέπεια, διότι έχουν τη φιλοσοφία και τους μηχανισμούς να ανανεώνονται και να ανταποκρίνονται κάθε φορά στα δεδομένα κάθε εποχής. Με τον τρόπο αυτό, ήμασταν πάντα εκείνοι που διαμόρφωναν τις εξελίξεις, εκφράζοντας τα όνειρα και τα αιτήματα των νέων.