Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
oikonomou
Πολιτική

Οικονόμου για ΑΤ Ομόνοιας: Η αστυνομία οφείλει να είναι τριπλά αυστηρή με επίορκους που δεν τιμούν την αποστολή τους

Τι είπε για το ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη

Tο ναζιστικό χαιρετισμό που ξαναέκανε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαμηνύοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και είναι καταδικαστέες».

«Έχουμε καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις συμπεριφορές. Δεν γίνονται ανεκτές» τόνισε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η δικαιοσύνη είμαι σίγουρος ότι εξετάζει αυτές τις συμπεριφορές και δεν θα τις αφήσει αναπάντητες».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα αυστηρότητας για τους επίορκους αστυνομικούς με αφορμή τον βιασμό στο ΑΤ της Ομόνοιας αλλά και γενικότερα με αφορμή τις καταγγελίες για τον παιδοβιαστή και μαστροπό και σχέσεις που φαίρεται -σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες- να έχει με αστυνομικά τμήματα όπως αυτό του Κολωνού.

Ειδικότερα για το ΑΤ της Ομόνοιας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και η έρευνα είναι σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι αφενός μεν «είναι καταδικαστέα τέτοιου είδους μεμονωμένα περιστατικά» και αφετέρου δε «δεν μπορούν να ρίχουν καμία σκιά στη σπουδαία δουλειά που κάνει η αστυνομία για την ασφάλεια των πολιτών».

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την εκτίμηση ότι για την υπόθεση του Ηλία Μίχου στα Σεπόλια, «η αστυνομία κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της όπως και σε άλλες περιπτώσεις, σε σειρά τέτοιου είδους περιστατικών» και ανέφερε τις υποθέσεις των Γλυκών Νερών, της δολοφονίας του οπαδού του Άρη στη Θεσσαλονίκη κλπ.

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «οι αστυνομικές αρχές οφείλουν να είναι διπλά και τριπλά αυστηρές με επίορκους που δεν τιμούν την αποστολή τους. Αυτό για την κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή» τόνισε με έμφαση απαντώντας στο ερώτημα πως θα αισθάνονται ασφαλείς οι γυναίκες να καταγγέλλουν περιστατικά βιασμού και κακοποίησής τους αν τυγχάνουν τέτοιων συμπεριφορών μέσα στα αστυνομικά τμήματα.