Στη δήλωση ότι «πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο, στο εξωτερικό γνωρίζουν που ζει και που εργάζεται ο κάθε παιδοβιαστής», προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Τσιάρας, σωστά είπε ότι είναι ευθύνη της Εισαγγελίας να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων αυτών που έχουν ασελγήσει πάνω στο κορμάκι αυτού του μικρού κοριτσιού. Είναι ιερή υποχρέωση της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και της ελληνικής Πολιτείας να μην κουκουλωθεί κανένα όνομα και να μην εξαφανιστεί από τις λίστες».

«Θα πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι παιδόφιλοι για να διαπομπευθούν πριν τιμωρηθούν από την Δικαιοσύνη. Σε άλλες χώρες όπως στην Αμερική και στην Αγγλία ξέρετε ότι υπάρχει online πλέον ποιος παιδόφιλος ζει και που. Ξέρουν οι οικογένειες ότι στο τάδε μαγαζί δουλεύει ένας παιδόφιλος, στη γειτονιά τους ζει ένας παιδόφιλος και αυτό είναι σωστό. Είναι ο τρόπος να προστατεύσουμε τα παιδιά μας», είπε στη συνέχεια ο υπουργός.

«Η ελληνική Δικαιοσύνη και η ελληνική Πολιτεία δεν επέτυχε να προστατεύσει τα παιδιά μας μέχρι σήμερα, με τα στοιχεία τα οποία βγαίνουν στη δημοσιότητα και τα κυκλώματα τα οποία υπάρχουν. Οπότε είναι προφανές ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο», κατέληξε ο ίδιος.