Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
katrinis_omilia
Πολιτική

Κατρίνης για τον βιασμό της 12χρονης: «Εδώ και τώρα σοβαρή και ολοκληρωμένη δράση από την Πολιτεία»

«Δεν θα πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης αυτό που συνέβη στον Κολωνό» δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης

Μιλώντας στον ANT1, σχετικά με την σοκαριστική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση, αποτροπιασμό προκαλεί το συμβάν του Κολωνού. Βέβαια δεν είναι το μοναδικό ανάλογο συμβάν. Έχουν συμβεί πάρα πολλά ανάλογα περιστατικά, τα οποία γίνονται περισσότερο η λιγότερο γνωστά, καταλαμβάνοντας χώρο στη δημόσια συζήτηση».

Προσέθεσε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης αυτό που συνέβη στον Κολωνό και τόνισε : «Αντιθέτως, η πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο πολιτικής σύγκλισης και συνεννόησης».

Ο Μ. Κατρίνης επεσήμανε ότι από το 2011 υπάρχει η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπάρχει η σύμβαση Lanzarotte που έχει ψηφιστεί στη Βουλή για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών. «Εδώ και τώρα, όμως, θα πρέπει να υπάρξει μία σοβαρή όσο και ολοκληρωμένη δράση και από την Πολιτεία», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε δε ότι η δράση αυτή θα πρέπει να είναι ολιστική, με δημιουργία δομών πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν και τα ΜΜΕ και ότι η αυστηροποίηση της νομοθεσίας δεν συνιστά από μόνη της λύση.