«Οι κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο 53χρονος προκαλούν αποτροπιασμό, μιλάμε για σωρεία εγκλημάτων, όχι για πολιτική, δεν μπορεί να αποτελέσει αυτή η φρικώδης υπόθεση πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής για την υπόθεση κακοποίησης 12χρονης στον Κολωνό, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Ο Λευτέρης Οικονόμου επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει με άψογο τρόπο τη δουλειά της στην υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, χωρίς σκιές και πέραν πάσης αμφιβολίας.

Ακόμα, σημείωσε πως με τις αλλαγές που προχώρησε η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα, έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές και μπορεί να φτάσουν μέχρι και ισόβια.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο υφυπουργός ανέφερε πως αυτά τα σκληρά εγκλήματα δεν αποτελούν μορφή πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τέλος, παρατήρησε πως «βρισκόμαστε μπροστά νέα κατάσταση, έξαρση εγκλημάτων και οικογενειακή βία, ασέλγεια ανηλίκων αύξηση και είναι εύλογο να υπάρχει ένας συλλογισμός προκειμένου να δούμε πως θα αποτρέπονται προληπτικά και όχι κατασταλτικά και να προβληματιστούμε προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις».