Βέβαιος πως η Τουρκία «θα κάνει σίγουρα κάπου κάτι», εννοώντας στρατιωτικό χτύπημα στο Αιγαίο, εμφανίστηκε ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, Αμπντουλλάχ Αγάρ.

Ειδικότερα, σε νέα εμφάνισή του στο τουρκικό δίκτυο Haber Global, δήλωσε πως «και με το αίμα μας θα τα καταστρέψουμε τα ελληνικά Rafale».

«Αν θελήσουν τη χερσαία πατρίδα, τη «Γαλάζια πατρίδα» ή τον εναέριο χώρο μας, είτε πάρουν δίπλα τους Αμερικανούς, είτε πάρουν δίπλα τους Ευρωπαίους, εμείς θα υπερασπιστούμε ενάντια σε όλους στην πατρίδα μας. Εμείς δεν φοβόμαστε την Ελλάδα, την ΕΕ ή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» δήλωσε ο Αγάρ, κατηγορώντας τη Δύση πως χρησιμοποιεί την Ελλάδα, προκειμένου να «παραβιάσει την κυριαρχία της Τουρκίας».

«Σήμερα ο δυτικός κόσμος, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα και την Κύπρο, έχει μία τάση παραβίασης της κυριαρχίας της Τουρκίας. Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε εμείς αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Ρώτησα έναν σχετιζόμενο φίλο σχετικά με τα Ραφάλ . Τον ρώτησα σχετικά με το θέμα της ανωτερότητας στο Αιγαίο. Μου είπε “Μην ανησυχείς”. “Αν χρειαστεί θα θυσιάσουμε δύο και θα αποσπάσουμε ένα”, μου είπε . “Και με το αίμα μας θα τα καταστρέψουμε”», υποστήριξε, αναφερόμενος στην απάντηση που του έδωσε ένας φίλος του για την παρουσία των ελληνικών Rafale στο Αιγαίο.