Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει την εμπρηστική της ρητορική η Τουρκία, με τον Ομέρ Τσελίκ να παίρνει την σκυτάλη της προκλητικότητας εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της Ελλάδας. 

Ο Τσελίκ είπε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι «μια Ελλάδα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο Πέλαγος. Και κανείς δεν αντιδρά».

Ειδικότερα είπε: «Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή; Πού να μιλήσεις για συνείδηση; Όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ατόμου εκτός ΕΕ... Γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά; Αυτή είναι ξεκαθάρη απόδειξη ότι συγχωρεί τη σφαγή». 

Ο Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του ΑΚΡ, ανέφερε επίσης ότι: «Οι ΗΠΑ γενικά συσσωρεύουν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα απειλεί και παρενοχλεί την Τουρκία. Όσοι δίνουν αυτή τη στήριξη στην Ελλάδα, θα πρέπει επίσης να τηρήσουν την απαραίτητη στάση. Λαμβάνοντας υπόψη την κρατική πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια αμέτρητη ύπαρξη όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη της περιοχής. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για το τι ισχύει».

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει στήσει τα ψέματα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη αλλά ανοίγει... ζητήματα, έχοντας μια ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Αυτό όμως, δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει. Εξάλλου, το νόημα όλων αυτών ποιο είναι;», επαναλαμβάνοντας πως «η Ελλάδα χρησιμοποιεί την υποστήριξη όπλων που λαμβάνει για να μας απειλήσει και να παρενοχλήσει. Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι. Η Ελλάδα είναι αυτή που έφυγε από το τραπέζι».

Επίσης, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο των Γερμανών Φιλελευθέρων και έναν εκ των αντιπροέδρων του γερμανικού κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, κατά του Ερντογάν καθώς τον χαρακτήρισε «αρουραίο των υπονόμων», ο Τσελίκ σχολίασε: «Αυτοί που τροφοδοτούν όλο αυτό, είναι οι κοντόφθαλμοι πολιτικοί και η γλώσσα των ΜΜΕ. Οι δηλώσεις του για τον πρόεδρό μας δεν ξεπερνούν τις τυπικές ακροδεξιές δηλώσεις. Φυσικά και θα το καταδικάσουμε. Αυτό που λέγεται, δεν έχει νόημα. Εξάλλου, η πραγματική απειλή για τη δημοκρατία τους προέρχεται από τους πολιτικούς και τη γλώσσα των μέσων ενημέρωσης. Όλοι πρέπει να προσέχουν».