Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφορικά με τη στάση Ευρωπαίων εταίρων και Συμμάχων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

«Για να καταλάβουμε: Η Ελλάδα έδωσε στις ΗΠΑ 6 στρατιωτικές εγκαταστάσεις επ' αόριστον και είναι η 4η χώρα στην ΕΕ σε αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Αλλά είναι επιτυχία που οι ΗΠΑ μετέφεραν σε Τουρκία "τη σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών"» σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος με φόντο τη συνάντηση μεταξύ του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν και του Συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

«Κι η άλλη μεγάλη επιτυχία της διπλωματίας του κ. Μητσοτάκη: μετά από 7 δις εξοπλιστικά και την ελληνογαλλική συμφωνία, η Τουρκία προσκαλείται χωρίς όρους στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πρότεινε ο Πρόεδρος Μακρόν» περιέγραψε ο κ. Κατρούγκαλος, καταλήγοντας πως «κανένα κόστος δεν εισπράττει για την επιθετικότητά της».

Αναλυτικά, οι αναρτήσεις: