Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης και τοποθετήθηκε επί των ελληνοτουρκικών ζητημάτων, υποστηρίζοντας πως είναι μηδαμινά τα περιθώρια επίλυσης της ελληνοτουρκικής διαφοράς στην παρούσα φάση και εν συνεχεία, σχολίασε τις τελευταίες κινήσεις του Ερντογάν καθώς και την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας την οποία χαρακτήρισε «για κλάματα».

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο επίλυσης της ελληνοτουρκικής διαφοράς», μιλώντας για χάσμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, κατηγορώντας την Τουρκία πώς «έχει πάει στην άλλη πλευρά του διεθνούς δικαίου, υιοθετώντας θέσεις που δεν έχει καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

Βάσει αυτής της λογικής σχολίασε ότι αυτό που μπορούν να προσφέρουν οι συναντήσεις είναι μόνο η μείωση της έντασης, καθώς η επίλυση αν και ευκταία, είναι πολύ μακριά αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε.

Η Ελλάδα να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση

Επί του πεδίου, σημείωσε ο Δημήτρης Καιρίδης πως «δεν έχουμε επανάληψη του 2020. Υπάρχουν σκέψεις για τα γεωτρύπανα, για τα ερευνητικά κλπ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε τέτοιες κινήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε έχουμε τις υπερπτήσεις, τις παραβιάσεις, την παραβατικότητα».

Επισήμανε δε ότι ο Ερντογάν κρατά όλες τις επιλογές ανοιχτές εν όψει και των εκλογών στην Τουρκία, για να κινηθεί αναλόγως αποκομίζοντας και το ανάλογο πολιτικό όφελος, υπενθυμίζοντας ότι το 2015 ο Τούρκος πρόεδρος διεξήγαγε πόλεμο για να αποκτήσει την πολιτική στήριξη που ήθελε.

Ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι πρέπει η ελληνική πλευρά να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση.

Για κλάματα η τουρκική διπλωματία

Σχετικά με την συνάντηση στην Πράγα, τόνισε ότι το βασικό θέμα είναι η Ρωσία και ο πόλεμος στην Ουκρανία και γι' αυτό θα βρίσκεται εκεί ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Δημήτρης Καίριδης χαρακτήρισε την τουρκική διπλωματία για κλάματα.

«Στην Ελλάδα επί χρόνια θαυμάζαμε την τουρκική διπλωματία. Να πούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι για κλάματα», είπε χαρακτηριστικά. «Έχει το λάθος αφήγημα και τη λάθος τακτική», υπογράμμισε ο Δ. Καιρίδης προσθέτοντας ότι το να λέει κανείς ότι είναι σημαντικός, κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι δεν αρκεί αν δεν είναι και χρήσιμος, αναφερόμενος στην στρατηγική αξία της Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο