«Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε Αιγαίο και Θράκη προκειμένου να αποτρέψει στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος αναλυτής και πρώην στρατιωτικός Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό δίκτυο Haber Global και στην εκπομπή της δημοσιογράφου Σαϊνούρ Τεζέλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η συγκεκριμένη δημοσιογράφος έχει χάσει το μέτρο, καθώς, σχολιάζοντας την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, και την κοινή ελληνογαλλική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Τεζέλ έκανε λόγο για «πρόβα πολέμου» και για ελληνικά νησιά που είναι «μπροστά στη μύτη» της Τουρκίας.

«Γίνεται ανακοίνωση για την κοινή ελληνογαλλική άσκηση και δημοσιεύουν μία NAVTEX, η οποία κλείνει την περιοχή εκεί μεταξύ Σκύρου και Αγίου Ευστρατίου. Μα ενάντια σε ποιον ; Είναι μία πρόβα πολέμου ; Και μάλιστα όταν υπάρχει μία χρονική συγκυρία κλιμάκωσης. Εδώ υπάρχουν νησιά τα οποία πρέπει να είναι σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς» σχολίασε.

«Άλλωστε βλέποντας το χάρτη, όλα τα νησιά που είναι μπροστά στη μύτη μας τα εξόπλισαν. Απέναντί μας ακριβώς έστησαν αμερικανικές βάσεις. Βλέποντας τα έτσι δεν σημαίνουν πολλά αυτά ;», διερωτήθηκε.

Απαντώντας στην τοποθέτησή της Τεζέλ, ο αναλυτής και πρώην στρατιωτικός Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, δήλωσε πως οι κινήσεις της Ελλάδας στόχο έχουν να αποτρέψουν «στρατιωτική επιχείρηση» σε Θράκη ή Αιγαίο.

«Φαίνεται πως παίρνουν μέτρα ώστε να εμποδιστεί και να αποτραπεί η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας προς το Αιγαίο, η στρατιωτική δηλαδή επιχείρηση τόσο προς τη Θράκη όσο και προς αυτά τα νησιά του Αιγαίου», δήλωσε ο Πεκίν, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς όσων υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει τουρκική απειλή κατά της Ελλάδας.