Οι ευρωπαϊκές χώρες θα κρυώσουν τον χειμώνα, «όμως εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τις προκλητικές του δηλώσεις.

«Στα κοινοβούλιά τους μοιράζουν κουβέρτες και παπλώματα», είπε χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στους ρωσικούς πόρους.


Στα βήματά του ο Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες, ακολουθώντας τη γραμμή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο την ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη, χλεύασε τους Ευρωπαίους όσον αφορά την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω», σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας», εννοώντας το γεγονός ότι η Άγκυρα «χαϊδεύει» τη Μόσχα, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις.