Ηχηρή είναι η «απάντηση» της Αθήνας στις προκλητικές αιτιάσεις της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο,

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για τουρκικό παροξισμού που έχει φτάσει πλέον σε επίπεδο υστερίας.

«Παρακολουθούμε συνεχώς τον ρητορικό παροξυσμό σε επίπεδο υστερίας πια από την τουρκική πλευρά που στόχο έχει να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Δεν θα συμβεί αυτό η χώρα δεν τρομοκρατείται. Αποδομούμε τα επιχειρήματα και τις ανυπόστατες ανακρίβειες, διευρύνουμε την επιδραστική μας ισχύ και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

Πρόσθεσε ότι το να επικαλείται η Τουρκία το διεθνές δίκαιο όταν η ίδια καταστρατηγεί τα πάντα και δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο δείχνει πόσο αδιέξοδη είναι η στρατηγική της. Η Ελλάδα, σταθερά και ανυποχώρητα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Ερωτηθείς αν φοβάται η κυβέρνηση ατύχημα στο πεδίο, ο κ. Οικονόμου είπε: «Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι υπάρχει υστερία από την πλευρά της Τουρκίας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά στο διεθνές δίκαιο. Εμείς, συνεχίζουμε ψύχραιμοι και έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».