Την άποψη των πολιτών αναφορικά με την στάση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης απέναντι σε σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας καταγράφει η δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος, στο ερώτημα αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία της ΕΥΠ, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους απαντούν πως κανένας από τους δύο. Ειδικότερα, σε ποσοστό 18,8% οι πολίτες απαντούν η ΝΔ, σε 20,2% ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ποσοστό 42,8% κανένας από τους δύο.

1

Πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία ζητούν οι πολίτες

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για τη στάση που θα έπρεπε να κρατά η χώρα μας απέναντι στην Tουρκία, σε ποσοστό 41,8% οι πολίτες απαντούν πως αυτή θα έπρεπε να είναι πιο σκληρή, ενώ σε ποσοστό 38,5% πως θα έπρεπε να είναι όπως ακριβώς είναι τώρα.
tourkia

Συγκυβέρνηση αν όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 49,2% πως θα ήθελαν να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων και το 43,2% εξ αυτών απαντά πως θα προτιμούσαν να γίνουν νέες εκλογές.
kivernisi
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα σε ό,τι αφορά την διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου βουλευτικών εκλογών αλλά και τις συσπειρώσεις/μετακινήσεις ψηφοφόρων για τα κόμματα που παρουσιάζονται στο σχετικό βίντεο.