Μπαράζ επαφών έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Συνάντηση με ΥΠΕΞ Μολδαβίας

Το σημερινό πρόγραμμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ξεκίνησε με τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου 

«Συζητήσαμε για την ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας - Μολδαβίας, την ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις στην περιοχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Η πρώτη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Τανζανίας

Η πρώτη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τανζανίας πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

«Συζητήσαμε με την ομόλογο Τανζανίας L. Mulamula τις προοπτικές για συνεργασία στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της θαλάσσιας ασφάλειας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη βάση αμοιβαίου σεβασμού Ελλάδας και Τανζανίας στην UNCLOS», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Πέρα από τις παραπάνω συναντήσεις, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί με τους ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας, της Μαδαγασκάρης, της Μαυριτανίας, της Ινδίας και με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ.