Το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση της Krikel με το ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με όσα ανέφερε ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Σταμάτης Τρίμπαλης στην εξεταστική της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

 Ο μάρτυρας ανέφερε ενώπιον των μελών της επιτροπής πως είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα που αφορούσαν λειτουργικά ζητήματα του συστήματος Τέτρα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με το Predator και πως δεν έχει συμβάσεις πέραν των επεκτάσεων - παρακολουθημάτων της αρχικής με την ΕΛΑΣ που υπεγράφη το 2018 - ενώ ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

 «Είχα επικοινωνία με τον κ. Τόσκα για τη δουλειά μου, όχι όμως με τον κ. Δημητριάδη» φέρεται να υποστήριξε. Στα χρόνια της ΝΔ οι σχέσεις του δεν αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα αλλά μόνο με επιχειρησιακό δυναμικό.

 Παράλληλα σημείωσε πως ποτέ δεν συνεργάστηκε με την ΕΥΠ και πως δεν είχε καμία σχέση με τον κ. Λαβράνο.

 Τέλος τοποθετήθηκε και ως προς τη σύμβαση του Απριλίου του 2021 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με προκαταβολή 4 εκατ ευρώ για προμήθεια του συστήματος Τέτρα για ανατολικό και βόρειο Αιγαίο.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως η προκαταβολή είχε να κάνει με την επείγουσα κατάσταση στο μεταναστευτικό και την ανάγκη άμεσης προμήθειας λόγω αυξημένων ροών.

 Αντιδράσεις των κομμάτων

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Για πρώτη φορά τρεις πρώην και ένας νυν διοικητής της ΕΥΠ δύο επικεφαλής ανεξάρτητων ελεγκτικών αρχών εκπρόσωποι εταιρειών αλλά και πολιτικά πρόσωπα στην υψηλότερου κύρους κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας φώτισαν, μίλησαν και αποκάλυψαν. Όλες οι πτυχές της υπόθεσης ερευνώνται ενδελεχώς.

Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ  και ΠΑΣΟΚ από την αρχή δυναμίτισε τις εργασίες της επιτροπής και επιβεβαιώθηκε με την προσχηματική κοινή αποχώρησή τους από την σημερινή ψηφοφορία για δεύτερη φορά. Στον κατήφορο αυτό δεν τους ακολουθούμε ακόμη περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρακολουθούσε τον κύριο Πιτσιόρλα».

 ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να μην καλέσει νέους μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική. Σκοπός η συγκάλυψη, βαριές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη.

 ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Δε συμμετείχαμε στην προαποφασισμένη ψηφοφορία τραγέλαφο της ΝΔ για κλήση μαρτύρων. Οι μάσκες έπεσαν.

 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : Αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση για την εμμονή της πλειοψηφίας να μην καλέσει άλλους μάρτυρες για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη. Συνεχίστηκε η προσπάθεια συγκάλυψης και εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για την υπόθεση αυτή.