«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ερντογάν κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και του τριγυρνά στο μυαλό η σκέψη μίας εξωτερικής κρίσης για να βρει διέξοδο στα αδιέξοδά του. Το επιχείρησε στη Συρία, δεν τα κατάφερε εκεί, βρήκε τοίχο από τους Ρώσους και τις ΗΠΑ. Το έκανε εν μέρει με την Αρμενία. Οπωσδήποτε η Ελλάδα είναι ο προσφιλής στόχος του τουρκικού εθνικισμού», δήλωσε ο Δημήτρης Καιρίδης στο MEGA και συμπλήρωσε:

«Εν όψει των τουρκικών εκλογών κρατάει αυτές τις επιλογές ανοιχτές για να σκηνοθετήσει κάποιο επεισόδιο στη θάλασσα, το Αιγαίο ή την Μεσόγειο, που θα οδηγήσει σε κλιμάκωση, εκμεταλλευόμενος ενδεχομένως και μία ενδεχόμενη κυβερνητική αστάθεια στη χώρα μας μετά τις εκλογές στο τέλος της άνοιξης».

«Η Τουρκία είναι η τελευταία που δικαιούται να ομιλεί για Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Επίθεση φιλίας προς τις ΗΠΑ η ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ ήταν μία «επίθεση φιλίας» προς τις ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή εξαιρεί την Ελλάδα από αυτό το κλίμα που προσπαθεί να χτίσει στη Νέα Υόρκη.

Η εκτίμηση του Δημήτρη Καιρίδη είναι πως εκείνο που πείραξε τον Τούρκο πρόεδρο ήταν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό μέσω της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ένα ευαίσθητο θέμα, το μεταναστευτικό, που έχει διχάσει πολιτικά την Ευρώπη και την Δύση», κατέληξε ο Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να εμφανίσει τον εαυτό του ανθρωπιστή και να σκιαγραφήσει τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες ως απάνθρωπους.