Δέκα χιλιάδες νέοι ηλικίας μέχρι 39 ετών θα επωφεληθούν από τα χαμηλότοκα δάνεια για την απόκτηση κατοικίας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του BLUE SKY.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο υπουργός, το νέο πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του νέου χρόνου θα φορά περίπου 5.000 ζευγάρια και το επιτόκιο του δανείου θα είναι ένα τοις 1%.

1000 σπίτια σε πολύτεκνες οικογένειες νέων

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, ότι άμεσα θα δοθούν περίπου 1000 σπίτια σε πολύτεκνες οικογένειες νέων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες.

«Δίνουμε έμφαση στους νέους μέχρι 39 ετών γιατί ξεκινάνε τη ζωή τους και μας ενδιαφέρει το δημογραφικό», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Αύξηση 6% στις συντάξεις

Επιπλέον, αναφορικά με τις συντάξεις υπουργός δήλωσε ότι η αύξηση θα είναι 6% και θα την πάρουν πάνω από 1.650. 000 συνταξιούχοι. Πρόσθεσε, δε, ότι και αυτοί που δεν θα την πάρουν λόγω προσωπικής διαφοράς θα ωφεληθούν από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Tέλος, για τα επιδόματα στήριξης στους ευάλωτους διευκρίνισε, ότι θα εξεταστούν όλες οι αδικίες πριν κατατεθεί ο σχετικός νόμος στη Βουλή.