Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασαν τη διευκρίνηση της HumanRights360 για τους πρόσφυγες στον Έβρο.

 Η ανακοίνωση του ιδρυτή της ΜΚΟ «HumanRights360» ότι η νησίδα στον Έβρο, όπου βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας, «εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό και πιο συγκεκριμένα τη συγκυρία προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο» σχολιάζει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μετανάστευσης.

 «Θα τοποθετηθεί ο συνήθως λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ; Ιδού ο Έβρος», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, ενώ σε tweet του ο Τάκης Θεοδωρικάκος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσουν συγγνώμη.

 Η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης

«Εκτός Ελληνικής Επικράτειας οι 38 στον Έβρο», επιβεβαιώνει η ΜΚΟ HumanRights360 – Θα τοποθετηθεί ο συνήθως λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ;

Καθώς νέα στοιχεία ξεκάθαρα αμφισβητούν το ψέμα περί νεκρού παιδιού στον Έβρο, έρχεται πλέον με ειλικρίνεια η ΜΚΟ HumanRights360, που είχε καταθέσει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επιβεβαιώσει την άποψη της κυβέρνησης ότι όσα αφορούσαν στην υπόθεση των 38 μεταναστών συνέβησαν εκτός Ελληνικής Επικράτειας.

 Εκθέτει δε ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλευτήκαν το περιστατικό και πιο συγκριμένα τη συγκυρία, προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο. Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα.

 Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της Κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news  προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

 Αναμένουμε -εδώ και πολλές μέρες- τον συνήθως λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί.

 Ιδού ο Έβρος…

 Θεοδωρικάκος: Μήπως να ζητήσουν συγγνώμη ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας;

Από την πλευρά του, με ανάρτηση στο Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, διερωτάται μήπως είναι η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσουν συγγνώμη από τους ακρίτες, την ΕΛ.ΑΣ. και τον Στρατό.

 «Η μη κυβερνητική οργάνωση «HumanRights360», ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι η νησίδα στον Έβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος. Ο Σύριζα και ο κύριος Τσίπρας, μήπως ήρθε η ώρα να το παραδεχτούν και εκείνοι και να ζητήσουν επιτέλους συγνώμη από τους Ακρίτες, την Ελληνική Αστυνομία και το Στρατό που φυλάττουν τα σύνορα μας;», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.