«Το ΠΑΣΟΚ ζητεί ισχυρή λαϊκή εντολή, τα δείγματα δείχνουν ότι θα λάβει την τρίτη εντολή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι ισχυρή εντολή σημαίνει ότι η χώρα έχει σταθερότητα, σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που είναι υπέρ των πολλών. Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα των παρακολουθήσεων θα πάει μέχρι τέλους. Ακόμη, ανέφερε πως το κόμμα δεν παίζει με τους θεσμούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Εμείς δεν έχουμε τις πλάκες του Μωυσή, είπαμε την πρότασή μας η οποία είναι πολύ τεκμηριωμένη, θα τη συζητήσουμε πάλι και πάλι με τους φορείς, θα τη βάλουμε στη διαβούλευση με τον κόσμο για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε αυτή την πρόταση η οποία θα είναι υπέρ της πατρίδας και υπέρ των συμφερόντων του λαού μας.

Ερωτηθείς τι σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει ισχυρή λαϊκή εντολή δεδομένων των ισορροπιών όπως διαμορφώνονται: Δεν ξέρουμε τις ισορροπίες, τις ισορροπίες θα τις μάθουμε όταν θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός παρόλα αυτά υπάρχουν δείγματα και το ΠΑΣΟΚ από αυτά τα δείγματα θα πάρει την τρίτη εντολή, θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός ο κ. Ανδρουλάκης για αυτό θα πρέπει να καταθέσει πρόγραμμα στον ελληνικό λαό και σε αυτούς που θα τον ψηφίσουν αλλά και σε αυτούς που την επόμενη μέρα θα θέλουν να συμμετέχει με το πρόγραμμά του στη διακυβέρνηση της χώρας. Άρα ισχυρή εντολή σημαίνει ότι η χώρα έχει σταθερότητα, έχει σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα το οποίο είναι υπέρ των πολλών, υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού και μπορεί μέσα από αυτό το πρόγραμμα να βρει λύσεις ο κόσμος στα προβλήματά του.

Ερωτηθείς αν έχουν καεί οι γέφυρες με τη ΝΔ λόγω της υπόθεσης της παρακολούθησης Ανδρουλάκη: Εμείς στο θέμα αυτό δεν είναι θέμα προσωπικό να κρατήσει εγωισμούς ο κ.Ανδρουλάκης, είναι θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας και θα το πάμε μέχρι τέλους γιατί δεν πρέπει να συνεχιστεί για οποιονδήποτε άλλο. Εμείς έχουμε θέσει τα θέματά μας και σε αυτά παραμένουμε σταθεροί. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε ισχυρή εντολή, δεν καίμε την πρώτη Κυριακή γιατί εμείς παρότι δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού. Έχουμε σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα το οποίο έχει να κάνει με την ενέργεια και το πλαφόν στη λιανική, με την κοινωνική στέγη που υιοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης πχ και έχουμε πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό ότι εμείς εφόσον δεν μπορεί κάποιο κόμμα να έχει αυτοδυναμία δεν θα βάλουμε από την πίσω πόρτα και δεν θα κάνουμε πρωθυπουργούς τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Καθαρό, έντιμο απέναντι σε όσους μας ψηφίσουν και σε όσους δεν θα μας ψηφίσουν.

Άρα τι θα πείτε την πρώτη Κυριακή εφόσον βγαίνουν οι αριθμοί και υπάρχουν και κάποιες συγκλίσεις;

Θα καταθέσουμε το πρόγραμμά μας, θα πούμε ότι οι κύριοι αυτοί δεν μπορούν να γίνουν πρωθυπουργοί, ελάτε να συνεννοηθούμε πολιτικά κόμματα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα υπέρ του ελληνικού λαού.

Απευθύνεστε και στη ΝΔ;

Απευθυνόμαστε σε όλα τα κόμματα.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσφατα είχε πει ότι με την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ...

Δεν είπε κάτι τέτοιο ο κ. Ανδρουλάκης παραμένει στο δίλημμα και σε αυτά που έχει βάλει γιατί σας είπα εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς, δεν είμαστε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μας αξιολογήσετε σωστά. Εμείς έχουμε καθαρές θέσεις από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν κάνουμε κωλοτούμπες εμείς, λέμε τα πράγματα πολύ καθαρά. Μέχρι σήμερα όποιος άκουγε ότι δεν θα γίνουν πρωθυπουργοί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας παθαίνανε αμόκ, λέγανε η χώρα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό, θα πεθάνουμε. Εμείς λέμε ότι η χώρα μπορεί να ζήσει χωρίς τον κ.Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα.

Πρωθυπουργός ας πούμε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος πρόσφατα είπε ότι η χώρα θα έχει καλύτερη τύχη με έναν πρωθυπουργό με ευρωπαϊκή εμπειρία;

Δεν το βάζει ως προαπαιτούμενο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης ξέρει ως ευρωπαίος πολιτικός ότι αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι προγραμματικές συμφωνίες. Τι να το κάνουμε να έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Μητσοτάκη οι οποίοι δεν λένε πλαφόν στη λιανική λένε πλαφόν στην χονδρική γιατί οι φίλοι τους οι ηλεκτροπαραγωγοί πρέπει να παίρνουν πίσω τα λεφτά. Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης συμφωνούν ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι πρωθυπουργός άρα στους ψηφοφόρους τους δίνουν μια δέσμευση την οποία πρέπει να τηρήσουνε. Εμείς στους ψηφοφόρους μας ως δέσμευση τους λέμε, δυνατά να το ακούσει όλος ο κόσμος γιατί αυτοί οι δυο έχουν παρελθόν και κακό παρελθόν, τους λέμε ότι εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να γίνουν πρωθυπουργοί. Εμεις θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις απέναντι σε αυτούς που μας ψήφισαν. Αν θέλει ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης να κάνουν έναν από τους δύο ας ψηφίσει ο ένας τον άλλο.

Ερωτηθείς ποιος θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας:Ο κόσμος θα ψηφίσει πρώτα και μετά θα πούμε. Εμείς λέμε ποιος δεν θα είναι γιατί πρέπει να πούμε ποιες είναι οι δεσμεύσεις μας, τα υπόλοιπα όλα θα κάνουν όλοι υπομονή. Πιστεύω ότι θα μας δώσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ’ ότι πιστεύουν και θα δώσουμε τη λύση η οποία θα είναι προς όφελος των συμφερόντων και με βάση το πρόγραμμά μας.

Για τον εκλογικό νόμο:Η κυβέρνηση δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο γιατί γνώριζε ότι και να μειώσει το ποσοστό δεν θα το πιάσει, από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Εμείς λέμε στους ψηφοφόρους μας ότι ό, τι τους πούμε θα το τηρήσουμε από εκεί και πέρα ας κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Αναφορικά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Χθες έγινε μια πολύ μεγάλη νίκη στην εξεταστική επιτροπή όπου τα κόμματα έβαλαν τον κ. Κοντολέων να πάρει σήμερα την εντολή ή όχι από τον κ. Μητσοτάκη για το απόρρητο ή όχι. Ο κ.Μητσοτάκης πια δεν μπορεί να κρύβεται ή θα δώσει την εντολή τον κ. Κοντολέων να πει την αλήθεια ή θα του πει να μην την πει, την απόλυτη ευθύνη την έχει ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολίτες θα καταλάβουνε γιατί θέλουν να το κρύψουν και γιατί όχι.

Ερωτηθείς πως θα πάμε σε εκλογές με μια σκιά να πλανάται πάνω από έναν πολιτικό αρχηγό ως απειλή εθνικής ασφάλειας: Η κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη για αυτό και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά. Δεν φοβόμαστε καθόλου γιατι όλοι ξέρουν αυτό που στήθηκε για το ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια να χειραγωγηθεί, δεν τα κατάφεραν και ξέρουν καλά ότι όσο καθυστερεί ο κ. Μητσοτάκης να το πει ότι κρύβει ενοχή. Το λένε οι ίδιοι οι βουλευτές τους.

Ερωτηθείς αν μετά από αυτά θα μπορέσει να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης: Οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι το πρόγραμμα. Δεν κρύβουμε κάτι, εμείς δεν κάνουμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με κανένα κόμμα. Οι συμφωνίες είναι μπροστά το τραπέζι με όλα τα κόμματα παρουσία του ελληνικού λαού. Εμείς με τη ΝΔ και με το ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουμε δουλειές, κάνουμε δουλειές για το λαό. Εμείς θα έχουμε ένα καθαρό πρόγραμμα το οποίο θα το συμφωνήσουμε παρουσία του ελληνικού λαού και αυτό θα υλοποιήσουμε.

Αναφορικά με τη φράση του Πρωθυπουργού για τις τερατογενέσεις: Εμείς δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ με το ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως η ΝΔ έχει συνεργαστεί και μάλιστα επί Μητσοτάκη.