Σκάνδαλο μεγατόνων για την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα «ξεσκέπασε» ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, με απολήξεις στις μυστικές υπηρεσίες τρίτου κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ο Γ. Ρουμπάτης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποκάλυψε ότι ο Στέργιος Πιτσιόρλας με την ιδιότητα του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ επιχείρησε να πουλήσει εθνικό έδαφος σε εταιρία συριακών συμφερόντων στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος!

Εταιρία με διασυνδέσεις-όπως ο ίδιος υποστήριξε-με ισχυρή πολιτική οικογένεια της Συρίας.

Η βόμβα, όμως, δεν ήταν μόνο αυτή! Ο Γιάννης Ρουμπάτης πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με πηγές μας, ότι ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό για τη «δράση» του «τεχνοκράτη» Πιτσιόρλα, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, και με έκπληξη διαπίστωσε ότι λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας αντί να τον απομακρύνει, τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που τον ανάγκασε να σταματήσει την παρακολούθηση του λίγες ημέρες αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέργιος Πιτσιόρλας διατέλεσε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016 οπότε και ορίστηκε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου παρέμεινε έως τον Αύγουστο του 2018. Εξακολουθούσε μάλιστα να διατηρεί την απόλυτη εμπιστοσύνη του τότε πρωθυπουργού ο οποίος μάλιστα τον αναβάθμισε δίνοντάς του τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας.

Σεισμός από τις αποκαλύψεις

Οι απίστευτες αποκαλύψεις του πρώην διοικητή της ΕΥΠ προκαλούν πολιτικό σεισμό και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Φαντάζει αδιανόητο ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να διαπραγματεύεται την πώληση τριών ελληνικών νησιών έκτασης 15.000 στρεμμάτων σε εταιρία αλλοδαπών συμφερόντων που ο ίδιος φέρεται να ήταν διαχειριστής και να μην «ιδρώνει» το αυτί του Αλέξη Τσίπρα μόλις του γνωστοποιείται το σκάνδαλο.

Αντίθετα, να επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του τότε διοικητή της ΕΥΠ απαντώντας του αόριστα να πάει στη Δικαιοσύνη αλλά παράλληλα να δίνει στον Στέργιο Πιτσιόρλα σημαντική κυβερνητική θέση.

Δεν πρόκειται απλά για οσμή σκανδάλου αλλά για βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ που από εξεταστική για τις επισυνδέσεις Ανδρουλάκη, η υπόθεση εξελίσσεται σε “Πιτσιόρλας - Τσίπρας GATE”.

Τι απαντά ο Ρουμπάτης στις διαρροές

Αναφερόμενος στις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο  Γιάννης Ρουμπάτης κάνει λόγο «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης» 

Ολόκληρη η δήλωσή του

Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιταλ παραπληροφορησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταιες ωρες άγνωστοι σε εμενα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμενα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινης καταθεςης μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλης.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”.

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα ολες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθοντος κανενας -ούτε ο τότε Πρωιυπουργος- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υποθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιονιο.

Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσοντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Συροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερωσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι ανθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγαλων εκτάσεων στην Ελλάδα.
Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το ποσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα.