Ενοχλημένα είναι τα τουρκικά ΜΜΕ από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο ακριτικό Καστελόριζο, την περασμένη Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο τουρκικός τύπος επιτίθεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή επισκέφθηκε ελληνική επικράτεια και δήλωσε απερίφραστα πως η χώρα μας «θα προασπίσει με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

«Η Πρόεδρος της Ελλάδας ξεπέρασε τα όρια. Απείλησε από τουρκικό νησί την Τουρκία», γράφει η εφημερίδα Yenicag, χαρακτηρίζοντας προκλητικά το Καστελόριζο «τουρκικό» νησί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Aydinlik κάνει λόγο για «απειλές από το τουρκικό νησί για την Τουρκία», σημειώνοντας πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «απειλεί την Τουρκία από νησί, η ιδιοκτησία του οποίου δεν μεταβιβάστηκε ποτέ στην Ελλάδα».

Παράλληλα, η Sozcu επισημαίνει πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «πήγε σε νησί που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένo», υπογραμμίζοντας πως φωτογραφήθηκε σε «πολεμικές πόζες».

Την ίδια στιγμή, για «προκλητική περιοδεία της Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο», κάνει λόγο η Υeni Safak.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Μεγίστης για τον εορτασμό της 79ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού.

«Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί», είπε, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στην Τουρκία.