Την αποπομπή του Στέλιου Πέτσα από την κυβέρνηση μετά την δήλωση οτι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει » ζητούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας παράλληλα ότι όσο παραμένει στην θέση του εμφανίζετε σαν να απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης.

«Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία. Όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος. Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει" ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ότι ο υπουργός μιλούσε για 700.000 νοικοκυριά δηλαδή περίπου για 2.000.000 πολίτες που φέτος το χειμώνα θα ξεπαγιάσουν αν σκεφτεί κανείς ότι η τιμή του φυσικού αερίου την συγκεκριμένη στιγμή είναι 6,1 φορές μεγαλύτερη από πέρυσι.

Έλεγαν ακόμα ότι «η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

«Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν ανέφεραν χαρακτηριστικά . Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών.»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του τόνισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι πρωταθλήτρια στον ενεργειακό πληθωρισμό, πρώτη σε αύξηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τρίτη στα νοικοκυριά».

«Ο κ. Πέτσας μας είπε ότι "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει". Μιλάμε για μια κυβέρνηση που συνειδητά λεηλατεί την κοινωνία και δεν της καίγεται καρφί για τον κόσμο. Αυτά που άμεσα πρέπει να γίνουν είναι αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος, μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και σε φυσικό αέριο και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής».