Κάλεσμα στους Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να έρθουν και να περάσουν το χειμώνα τους στην Ελλάδα, απηύθυνε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες το πρωί;», με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε αυτήν την τεράστια ενεργειακή κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και τον κόσμο να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία. Γιατί εμείς έχουμε έναν γλυκό, ήπιο χειμώνα λίγων ημερών και άρα πολύ μικρότερες ενεργειακές ανάγκες, ενώ οι Βορειοευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ένα χειμώνα των 6 και 8 μηνών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με τεράστιες ενεργειακές ανάγκες, οπότε δυνητικά οι Βορειοευρωπαίοοι συνταξιούχοι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα να περάσουν το χειμώνα τους πολύ πιο οικονομικά και με λιγότερη επιβάρυνση», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, στόχος είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ ανέφερε ότι ο χειμώνας στην Ελλάδα είναι πιο ήπιος σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι ένα ζητούμενα για εμάς εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, αρκεί να πω ότι στο τέλος του ’21 η Condors airlines από τη Γερμανία πέταγε για Ρόδο και Κρήτη μέχρι 30 Νοεμβρίου», επισήμανε.

«Υπάρχει διάθεση και η αίσθηση η Lufthansa να αυξήσει τις πτήσεις για το 2023 στην Ελλάδα 30%, η Austrian πετάει από τη Βιέννη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, το ίδιο κάνει και η Aegean και η Sky express και όλοι αυτοί καταλαβαίνουν ότι εδώ παρουσιάζεται μια ευκαιρία για τη βιομηχανία, για τους ανθρώπους του τουρισμού, για την οικονομία μας αλλά και για τους Βορειοευρωπαϊους εταίρους μας γιατί είναι μια στις βορειοευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ποιος θα πρωτοκαταναλωσει φυσικό αέριο η βιομηχανία τους, οι δημόσιες υπηρεσίες ή τα σπίτια», συμπήρωσε.

«Και ένα παραπάνω αεροσκάφος, ένας παραπάνω προορισμός, ένας παραπάνω tour operator, μια παραπάνω εβδομάδα είναι κέρδος για εμάς», κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού.