Στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε: «Για τον κ. Ανδρουλάκη νομίζω ότι υπάρχει μια δυσαρμονία του τρόπου που ο ίδιος βλέπει την κυβέρνηση και του τρόπου που την βλέπουν οι πολίτες οι οποίοι στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.

Πολλές φορές πιστεύω ότι ο κόσμος είναι πιο μπροστά από τον κ. Ανδρουλάκη. Εχω πολιτικά ανδρωθεί στην δεκαετία του ‘80 και νιώθω ένα déjà vu. Όμως ο χρόνος δεν γυρνά πίσω. Μπροστά πηγαίνει. Η αναζήτηση φαντασμάτων και εχθρών που παραπέμπουν στο παρελθόν δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο πολιτικό».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην κριτική που του ασκούν το τελευταίο διάστημα ξένα ΜΜΕ για το μεταναστευτικό, τόνισε ότι αποδέχεται την κριτική στα λάθη, όχι όμως την παραπληροφόρηση και την διαστρέβλωση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε πολιτικά κέντρα που επιδιώκουν «να δείχνουν την Ελλάδα ως αυταρχική χώρα στα πρότυπα χωρών της κεντρικής Ευρώπης, σε αυτούς θέλω να θυμίσω ότι υπήρξα επισπεύδον για να διωχθεί ο Ορμπαν από το ΕΛΚ. Δεν θα δεχθώ καμιά μα καμία αμφισβήτηση των δημοκρατικών διαπιστευτηρίων της κυβέρνησης από κανένα που το κάνει με ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός Ελλάδος. Γιατί και εκτός Ελλάδας μπορεί να κρύβονται δυνάμεις που είναι εκτός ΕΛΚ και βρίσκουν ευκαιρία να πλάσουν εικόνα για την Ελλάδα η οποία είναι ψεύτικη».

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για το πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο, λέγοντας πως «δεν είναι αποδεκτή η διαστρέβλωση των στοιχείων. Όταν διαστρεβλώνονται στοιχεία πρέπει να δίνονται απαντήσεις. Στήθηκε φάμπρικα επικοινωνιακή και δεχθήκαμε κριτική από συγκεκριμένα ΜΜΕ του εξωτερικού για το περιστατικό των 38 μεταναστών και το νεκρό παιδί. Αμφισβητείται σοβαρά ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό αλλά δεν είδα κανένα να ανασκευάζει αυτά που έγραψαν για την Ελλάδα. Η εικόνα στο εξωτερικό που καλλιεργήθηκε είναι ότι υπήρξε νεκρό παιδί κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν. Εμείς θα είμαστε ανοικτοί και ανεκτικοί στην κριτική και λογικό είναι να δεχόμαστε κριτική όταν γίνεται λάθος αλλά δεν θα δεχθούμε διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Η εικόνα στην Ελλάδα δεν είναι αυτή που ήταν πριν τρία χρόνια» είπε.


Καμία κρατική υπηρεσία δεν έχει το Predator

Έπειτα, επανερχόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων, επανέλαβε ότι η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, καθώς έφερε την έγκριση του αρμόδιου εισαγγελέα της ΕΥΠ.

«Είναι λάθος να επιδιώκουμε συνειδητή σύγχυση της νόμιμης επισύνδεσης και των παράνομων λογισμικών. Δεν είναι μόνο το Predator, υπάρχουν πολλά παράνομα λογισμικά στην αγορά όπως το Pegasus και δεν είμαστε σίγουροι αν χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα προ του Predator. Είμαστε σίγουροι ότι το λογισμικό αυτό δεν χρησιμοποιείται από τις ελληνικές κρατικές υπηρεσίες», σημείωσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ, ώστε τα κράτη μέλη να απαγορεύσουν την πώληση παράνομων λογισμικών παρακολούθησης.