ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ_42352
Πολιτική

Αιχμηρή απάντηση Οικονόμου σε Σπίρτζη: Το κατήγγειλε κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο πρωθυπουργός πάει στη ΔΕΘ

«Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στις αποκαλύψεις του Χρήστου Σπίρτζη περί απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε αιχμές για τη χρονική συγκυρία που επέλεξε να το αναδείξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα... Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή.

Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η Κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σημαντική διευκρίνηση: η Κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.