Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
giannis_oikonomou_alpha
Πολιτική

Οικονόμου: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για να αποτραπεί η ακυβερνησία

«Είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία» - Τι είπε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στο ενδεχόμενο αλλαγής τους εκλογικού νόμου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του Γιάννης Οικονομου αναφέρθηκε στα σενάρια της πιθανής αλλαγής του εκλογικού νόμου παραπέμποντας στην «απάντηση που θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο για να αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου με αφορμή τη σεναριολογία των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του νομικού πλαισίου, ώστε ο αρχηγός της ΕΥΠ να έχει τη θεσμική δυνατότητα να ενημερώσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ -εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί – άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης δρόμων για την υπέρβαση υφιστάμενων παθογενειών και επιχείρησε να εξηγήσει ότι η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως π.χ. η Πολεοδομία, όπου μπορεί να προσέλθει ο καθένας για να ενημερωθεί για το θέμα του.

Στη συνέχεια περιέγραψε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, επέμεινε στην ανάγκη ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη με θεσμικό τρόπο και επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Αναφορικά με το πακέτο μέτρων που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ με στόχο να γίνουν τα οποία βήματα εντός του δημοσιονομικού πλαισίου, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι: «η στήριξη της Κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική. Θα προσαρμόζεται στις εξελίξεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν πάντοτε».

Νωρίτερα με σχόλιό του έσπευσε να υπογραμμίσει σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα που έκανε από τη Βέροια ότι:

«Αντί για πολλά λόγια, δύο μόνο σημεία απέναντι στα ασύστολα ψέματα του κ. Τσίπρα:

-Η Ελλάδα, χάρη στον μηχανισμό που εφαρμόζει, έχει χαμηλότερες τελικές τιμές καταναλωτή στα τιμολόγια ρεύματος από τον μέσο όρο της ΕΕ.

-Την ίδια μέρα που ο κ. Τσίπρας περιφέρει την καταστροφολογία και την απόγνωση του, ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα έχει, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, την 5η υψηλότερη ανάπτυξη στην ΕΕ, ύψους 7,7%, με το ΑΕΠ της χώρας να είναι πάνω από το επίπεδο που είχε πριν από την πανδημία. Με αυτά τα όπλα στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνία και τις επιχειρήσεις στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Με ενσυναίσθηση, γνώση, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Όχι με γραφικότητες και μυθολογίες».