Για την πολύκροτη ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τα ρεκόρ επενδύσεων στη χώρα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Alpha, με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε από την αρχή «όλα στο φως» και ακριβώς με αυτήν τη δέσμευση λαμβάνει χώρα η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Επιπλέον, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει απολύτως τίποτα σε αυτήν την ιστορία».

Με αφορμή την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι από θέση αρχής δεν σχολιάζει δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών.

«Ο κ. Καραμανλής έχει τη δική του ιστορία και μπορεί να λέει αυτό που πιστεύει», είπε χαρακτηριστικά.


«Ο Πούτιν και ο Ερντογάν δεν θέλουν τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό»

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις που έχουν εναντιωθεί στον Πούτιν βρίσκονται εν μέσω πολιτικών κρίσεων.

«Έξυπνοι άνθρωποι είμαστε. Ο πρόεδρος Πούτιν και ο πρόεδρος Ερντογάν δεν θέλουν τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό», επισήμανε.


«Τον έναν χρόνο τον δικό μου θα έχουμε όσες επενδύσεις είχαμε επί διακυβέρνησης Τσίπρα και στο διπλάσιο»

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην αγορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι στην Ελλάδα το 2021 έγινε το μεγαλύτερο ρεκόρ επενδύσεων τα τελευταία τριάντα χρόνια και πως στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η Ελλάδα έχει φτάσει στο 86% του ρεκόρ του 2021. «Με μαθηματική ακρίβεια θα ξεπεράσουμε το ρεκόρ του 2021», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας: «Τον έναν χρόνο τον δικό μου θα έχουμε όσες επενδύσεις είχαμε επί διακυβέρνησης Τσίπρα και στο διπλάσιο».