Τον Δήμο Πεντέλης επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης συνοδευόμενος από τον κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, τον συνόδευσαν ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, η Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών Ζωή Ράπτη, οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος και Δημήτρης Καιρίδη, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Σπύρος Αβραμάκος και η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πεντέλης Φωτεινή Μαρκαντώνη.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημαρχείο Πεντέλης, όπου ο Γραμματέας συναντήθηκε με την Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά και μέλη της Δημοτικής Αρχής. Η Δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικά τα πεπραγμένα της τριετίας αναφερόμενη στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων και τη δρομολόγηση μεγάλων έργων υποδομής: αναβαθμίζεται η πτέρυγα «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ η οποία παρέμενε αναξιoποίητη και τώρα γίνεται χρήσιμη για την τοπική κοινωνία με δράσεις ανάπλασης όπως το νηπιαγωγείο καθώς και το πρώην ΝΙΕΝ, ο εξωτερικός χώρος του οποίου θα διαμορφωθεί σε πάρκο δασικής αναψυχής.

Στην επίσκεψη στο Δημαρχείο Πεντέλης συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών Άντα Μπούσουλα, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πεντέλης Γιώργος Καρβουνάκης, ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μελισσίων Νίκος Δροσάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ζωής και η τοπική σύμβουλος Μελισσίων Ελένη Σκιαδά.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν ένα έργο υπογειοποίησης καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την αποφυγή διακοπής ηλεκτροδότησης σε περιοχές που πλήττονται από έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στον Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», όπου τους υποδέχθηκε η Υποδιοικήτρια Ευσταθία Κατοίκου και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τα στελέχη του Νοσοκομείου, τόνισαν τη στήριξη της Κυβέρνησης στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε αντίθεση με τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισαν, φήμες για το «κλείσιμο» του και την ανάγκη για επιπλέον στελέχωση πέρα από το προσωπικό που ήδη έχει διατεθεί και το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στην λειτουργία του Νοσοκομείου.

Το Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης, το οποίο αποτελεί ένα σύμβολο για την περιοχή και ο Δήμος διεκδικεί την παραχώρησή του από την ΕΤΑΔ προκειμένου για την αξιοποίησή του. Σειρά είχε το πρώην Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού, ο εξωτερικός χώρος του οποίου θα διαμορφωθεί σε πάρκο δασικής αναψυχής στο οποίο θα μπορούν οι πολίτες να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες.

Έπειτα, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στην πτέρυγα «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ η οποία παρέμενε επί χρόνια αναξιοποίητη. Η πτέρυγα του νοσοκομείου βρίσκεται πλέον υπό ανάπλαση και μάλιστα το πρώην ακτινολογικό εργαστήριο, ανακαινίστηκε και πλέον λειτουργεί ως νηπιαγωγείο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια συνάντηση με μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Πεντέλης και πολίτες.

Π. Μαρινάκης: «Βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα σε κάθε Δήμο της Αττικής και σε κάθε νομό της ελληνικής περιφέρειας»

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης τόνισε σε δηλώσεις του: «Αυτό που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε, χωρίς να περιμένουμε, όπως άλλοι, την προεκλογική περίοδο, συνεπείς σε αυτό που είπαμε και πριν το καλοκαίρι, είναι να βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα σε κάθε Δήμο της Αττικής και σε κάθε νομό της ελληνικής περιφέρειας. Συνεπείς σε αυτό που μας ζήτησε, πριν και πρώτα απ’ όλα ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης: να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη.

Θεωρούμε τις συναντήσεις με Δημάρχους, Περιφερειάρχες, στελέχη δηλαδή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανθρώπους που ο κόσμος έχει εμπιστευτεί να τους εκπροσωπεί στην καθημερινότητα και να λύνει τα βασικά και πιο σημαντικά τους προβλήματα -γιατί κατ’ εμέ τα προβλήματα της καθημερινότητας- είναι πάντοτε τα πιο σημαντικά για κάθε πολίτη, απ’ τις πιο παραγωγικές και σημαντικές.

Μέσα από τις συναντήσεις μας με την κοινωνία των πολιτών και τις εκδηλώσεις που κάνουμε, έχουμε βγάλει τα πιο σημαντικά συμπεράσματα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη μεγάλη πολιτική παράταξη καθ’ όλη την διάρκεια της Μεταπολίτευσης, γιατί πάντοτε επέλεξε το δύσκολο δρόμο της αλήθειας και της σκληρής δουλειάς.

Προέκυψε ένα ζήτημα το καλοκαίρι, το οποίο μετά από έναν μήνα, γιατί έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας, μας έχει βοηθήσει να εξάγουμε ορισμένα συμπεράσματα.

Υπήρξε ένα θέμα, η μη ενημέρωση του Πρωθυπουργού για μία νόμιμη επισύνδεση. Ο Πρωθυπουργός απέδειξε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν ήταν ίδιος με κανέναν από αυτούς που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια, αντιμετωπίζοντας με ειλικρίνεια το ζήτημα.

Ήταν μια διαδικασία νόμιμη που υπέδειξε, όμως ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα νομικά φίλτρα σε μια τέτοια περίπτωση.

Οι ενέργειες του Πρωθυπουργού ήταν άμεσες και θεσμικές. Και η άρνηση ενημέρωσης του μόνου που έχει δικαίωμα να ενημερωθεί, δηλαδή του κ. Ανδρουλάκη, συντηρεί μια στείρα αντιπαράθεση.

Η Κυβέρνηση αυτή δεν θα δεχθεί μαθήματα Δημοκρατίας από ένα κόμμα που όταν ήταν στην κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει τα Μέσα, μίλησε για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», τη στιγμή που πολύ απλά μετά από λίγα χρόνια, ο ένας μετά τον άλλον από τους πολιτικούς αντιπάλους της που κατηγορήθηκαν, είδαν την υπόθεσή τους να μπαίνει στο αρχείο και έχει δύο πρώην Υπουργούς κατηγορούμενους στο ειδικό Δικαστήριο.

«Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να δούμε την μεγάλη εικόνα»

Εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να δούμε την μεγάλη εικόνα. Να μιλήσουμε για την καθημερινότητα, για την στήριξη των ευάλωτων και το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα για τους ευάλωτους, την ακρίβεια, έχει μειώσει πάνω από 50 φόρους, έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό κράτος, ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα, ένα άλλο σύστημα υγείας.

Ο κόσμος θα μας κρίνει. Εγώ προσωπικά είμαι πάρα πολύ υπερήφανος -και είμαι ακόμη πιο υπερήφανος μετά από αυτό το καλοκαίρι- που υπηρετώ στην θέση του Γραμματέα, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί, αποδεικνύει, ακόμα και μέσα από δύσκολες καταστάσεις, ότι έχει το πολιτικό θάρρος και σθένος να οδηγήσει τη χώρα μας μπροστά, όπως αξίζει στους συμπολίτες μας. Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, είτε είναι ζητήματα της κοινωνίας, είτε είναι νομικά, είτε είναι θεσμικά ζητήματα.

Το σχέδιο με κωδική ονομασία «βούρκος» στο οποία θα προσπαθήσει να μας κυλήσει η αντιπολίτευση είναι εν εξελίξει. Πριν το καλοκαίρι είδαμε ξανά επιθέσεις κατά συγγενών του Πρωθυπουργού, Υπουργών, ταυτίσεις Υπουργών με φερόμενους ως εγκληματίες, επιθέσεις για τα εθνικά ζητήματα, προσπάθεια να εργαλειοποιηθούν θέματα όπως το μεταναστευτικό.

Εμείς λοιπόν να ξέρετε πλέον θα έχουμε έναν ακόμα παραπάνω λόγο όχι να μην αφήσουμε, αλλά να συνεχίσουμε πιο εντατικά αυτές τις επισκέψεις σε κάθε γειτονιά της Αττικής και της ελληνικής περιφέρειας και να δηλώσουμε ένα βροντερό «παρών» και να τους πούμε ότι δεν πρόκειται να τους κάνουμε την χάρη στα σχέδια τους. Δεν θα αποσταθεροποιήσουν την χώρα, δεν θα αναχαιτίσουν ούτε κατ’ ελάχιστο το έργο της Κυβέρνησης, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Η Κυβέρνηση πέρασε από τα λόγια στα έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διοχετεύοντας χρήματα που δεν έχουν δοθεί ποτέ ξανά στην Μεταπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων και περιόδων που υπήρχε πολύ μεγάλη ευμάρεια στην οικονομία. Με παρεμβάσεις που έγιναν άμεσα προσπάθησε -προσωρινά γι’ αρχή, αλλά πλέον μόνιμα-, να περιορίσει την απόπειρα «ναρκοθέτησης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την απλή αναλογική. Την ίδια προσπάθεια είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και στην κεντρική πολιτική».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμα, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιος Κορομηλάς, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο πολιτευτής της Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Φώτης Καρύδας, τα μέλη της ΠΕ Κλαίρη Στασινού, Διονύσης Κόπας, Μίνα Μουχτούρη, Πολυτίμη Λεονάρδου, Μάρθα Σαμαρά, Κωνσταντίνα Κόλλια, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, η Υπ. Οικογενειακής Πολιτικής Μαρία Τουγούντζογλου, τα μέλη του ΔΣ Αθανάσιος Τσιούμας, Γιώργος Χριστόπουλος, Σοφία Ιορδανίδου, Παναγιώτης Στασινός και Σμαρώ Ρούλια.