«Το ζήτημα είναι σοβαρό, αλλά δεν ξεκινάει το 2022. Υπάρχουν καταγγελίες στο παρελθόν αναπάντητες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην δημοσιογράφο Μπάγια Αντωνοπούλου ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, με φόντο την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Ενώ έχει ανοίξει μια συζήτηση για τον νομικό και θεσμικό σκέλος, γιατί το σκέλος της ευθύνης έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός, το σημαντικότερο είναι να απαντήσουν όλοι τι θέλουν από την ΕΥΠ. Πρέπει να μπουν περισσότερα φίλτρα για περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Ανδρουλάκη», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Μιλάμε έναν μήνα ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει ενημερωθεί για τον λόγο ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει κληθεί να ενημερωθεί θεσμικά. Ο μόνος που είναι αρμόδιος να ενημερωθεί είναι ο κ. Ανδρουλάκης», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Όλες αυτές οι επισυνδέσεις που ακούμε είναι σίγουρα για λόγους ασφαλείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για άλλο πολιτικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφαλείας αυξήθηκαν 120% την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, τι σημαίνει; Ότι τις είχε παραγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό είναι αδιανόητο», συμπλήρωσε.

«Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει από το ’94 και βλέπουμε ότι υπάρχει κενό δικλίδων και θωράκισης και ο ΣΥΡΙΖΑ το ’18 μειώνει τα φίλτρα και κάνει έναν τον εισαγγελέα και τώρα μετά από 4 χρόνια επί τη ευκαιρία αυτού του σοβαρού θέματος κουνάει το δάχτυλο. Περισσεύει η υποκρισία», δήλωσε επιπρόσθετα.