«Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη όταν ήταν ευρωβουλευτής δεν ήταν παράνομη, αλλά ήταν μια κίνηση που πολιτικά δεν ήταν ορθή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιληνιό ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος με φόντο την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Δεν αισθάνθηκε η ΕΥΠ το πολιτικό κόστος από μια τέτοια κίνηση. Θα πρέπει να μπορεί να σταθμίζει τις πληροφορίες και πότε πρέπει να γίνονται παρακολουθήσεις», σημείωσε ο κ. Κατσαφάδος.

«Κατά τα άλλα τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες. Το πολιτικό κομμάτι έφερε αντιδράσεις και για αυτό ήρθαν οι παραιτήσεις», επισήμανε ο υφυπουργός.

«Πρέπει να χυθεί άπλετο φως αλλά και από την άλλη θα πρέπει θεσμικά να φτιάξουμε τις δικλίδες για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, χωρίς να απαξιώνουμε την ΕΥΠ με τις τόσες επιτυχίες της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Δικαιοδύνη και η Εξεταστική θα κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς πρέπει να βάλουμε τέτοιους κανόνες ώστε οι πολίτες και οι πολιτικοί να αισθάνονται ασφαλείς σια τις επικοινωνίες τους», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είναι άδικο για την ΕΥΠ που διαχρονικά έχει πολλές επιτυχίες και βοηθά για την ασφάλεια της χώρας», συμπλήρωσε.

«Ένας πολιτικός σαφώς και δεν πρέπει να παρακολουθείται για τις απόψεις του, αλλά ένας πολιτικός που δρα ενάντια στα συμφέροντα της χώρας δεν πρέπει να παρακολουθείται; Και δεν το λέω αυτό για τον κ. Ανδρουλάκη και το ξεκαθαρίζω. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ένας πολιτικός να έχει ασυλία, όταν δρα ενάντια στη χώρα του. Και το αποσυνδέω αυτό από την περίπτωση Ανδρουλάκη, όπου δε βρέθηκε κάτι μεμπτό και για αυτό σταμάτησε η παρακολούθηση. Για αυτό είπε ο πρωθυπουργός ότι θα έπρεπε να υπήρχε δεύτερη και Τρίτη σκέψη», δήλωσε επιπρόσθετα.