Την στάση του Νίκου Ανδρουλάκη που αρνείται να πάει να ενημερωθεί την χαρακτήρισε υποκριτική και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του που για μία διαδικασία και συζήτηση που διεξήχθη στην Βουλή με απόρρητο χαρακτήρα, τελικά έγινε φέϊγ βολάν, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

Για το εάν θα ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αποτελεί εθνικό κίνδυνο για την χώρα ο κ. Πέτσας απάντησε ότι αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός είναι ότι επειδή υπάρχει ένα συγκεκριμένο ζήτημα που έχει να κάνει με το γεγονός της μη ενημέρωσή του, είναι ένα άλλο πολιτικό θέμα.

Για το ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών για το λόγο παρακολούθησης και των επισυνδέσεων στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε ο κ. Πέτσας: «Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο έχει μία σειρά από διαβαθμίσεις. Αυτό που πρέπει να μάθει ο κάθε ένας από εμάς, σαν πολίτης που έχει δικαίωμα να γνωρίζει, είναι εάν υπήρχε η νόμιμη διαδικασία για να λειτουργήσουν τα θεσμικά αντίβαρα».

Ως προς την συνταγματικότητα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, δήλωσε ότι «εκ προοιμίου κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός ανέφερε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι σκοπός του είναι να παρατείνει το συμβάν αυτό επικοινωνιακά, να δημιουργήσει μία ένταση γύρω από το όνομά του και να θυματοποιηθεί.

Ενέργεια: Η κυβέρνηση θα στηρίζει τους πολίτες όσο διαρκεί η κρίση

Για την διαμόρφωση και την εξέλιξη του τιμοκαταλόγου στο ζήτημα της ενέργειας ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Αυτό που κάνει η κυβέρνηση, βραχυπρόθεσμα μέχρι να παρθεί μία απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι να παίρνει μέτρα, προκειμένου να ανακουφίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Επιπλέον ο κος Πέτσας εξέφρασε και την απογοήτευσή του στα αργά βήματα και ανακλαστικά της Ευρώπης απέναντι στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης που έχει ξεσπάσει.

Στο ερώτημα πόσο θα διαρκέσει αυτή η στήριξη ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί όσο υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Και εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία υπάρχει, όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, «υπάρχει όσο το τηλέφωνο στο Μαξίμου το σηκώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η Ελλάδα, σε σχέση με την Γερμανία είναι αρκετά πιο αποσυνδεδεμένη από την Ρωσία στο ενεργειακό ζήτημα, ωστόσο μία ευρωπαϊκή παρέμβαση θα έπρεπε να είχε γίνει χθες, άμεσα, έκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Στο ζήτημα της επάρκειας του ηλεκτρικού ρεύματος και αν θα συμβούν διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα, ο Στέλιο Πέτσας ανέφερε: «Ευτυχώς, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, ζητήματα επάρκειας και ανεφοδιασμού δεν διαφαίνονται».