«Ο Κανονισμός της Βουλής λέει ότι η συνεδρίαση είναι απόρρητη όταν συζητούνται θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ΕΥΠ, χτες διατυπώναμε γνώμη για την τοποθέτηση του κ. Δεμίρη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Επομένως το απόρρητο κηρύχθηκε κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής. Διέρρευσε ένα σημείο της κατάθεσης του προτεινόμενου για διοικητή της ΕΥΠ, το οποίο δεν έπρεπε να διαρρεύσει. Οι διατυπώσεις που υπήρξαν είναι χειρότερες από ό,τι διέρρευσε», ανέφερε ο κ. Καστανίδης.

«Η δήλωση του κ. Δεμίρη είναι σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις το κ. Οικονόμου ότι η κυβέρνηση δε γνωρίζει αν υπάρχουν παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων», υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Το θέμα δεν είναι αν διέρρευσε κάτι, αλλά αν είναι αληθές. Γιατί αν είναι αληθές τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν μπορεί ο κ. πρόεδρος της Βουλής να αποφασίζει με τους συνεργάτες του ότι ένα θέμα είναι απόρρητο όταν αυτό δεν το ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Θα ήταν καλό να υπάρξει συνέχιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πριν τη συζήτηση στη Βουλή, γιατί μπορεί να πάρει τυφλά χαρακτηριστικά», επισήμανε στη συνέχεια.

Αναφορικά με την Εξεταστική, ο κ. Καστανίδης σημείωσε: «Όταν θέλουμε να χαθεί μια υπόθεση λέμε να επεκταθεί. Η Επιτροπή που θα συσταθεί θα ερευνήσει υποθέσεις όχι περιόδους, για να αποφύγουμε τέτοιους είδους καθυστερήσεις και απόπειρες να λοξοδρομήσουμε».