Βίντεο-ντοκουμέντο από τον Έβρο, που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Star, αποτυπώνει ξεκάθαρα τον νέο υβριδικό πόλεμο, που έχει εξαπολύσει η Τουρκία με το μεταναστευτικό.

Τουρκία λοιπόν, συνεχίζει τις υβριδικές επιθέσεις στην Ελλάδα, με όχημα - ως συνήθως - το μεταναστευτικό, όπως επιβεβαιώνεται από το αποκλειστικό βίντεο του Star, που αποτυπώνει τη δράση τους και τα σχέδια της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε την Τρίτη, μέρα-μεσημέρι, φαίνονται δεκάδες παράνομοι μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία, να περνούν τον δρόμο, με τα αυτοκίνητα φυσικά να σταματούν για να μην τραυματίσουν κάποιον, ενώ στη συνέχεια εκείνοι χάνονται στα βουνά, στην περιοχή Λάβαρα Έβρου.

Το σημείο βρίσκεται μια «ανάσα» από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και το βίντεο είναι μια ακόμη απόδειξη του «έργου» των Τούρκων διακινητών.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 25.000 παράτυποι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορά μας μόνο τον Αύγουστο.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. «Είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά προχωρά σε συστηματική, μεθοδική και σύνθετη εργαλειοποίηση αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν φύγει από τις χώρες τους» τόνισε.

Πάντως, η κυβέρνηση βάζει φρένο στα τουρκικά «παιχνίδια» με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, όπως αποφάσισε την Τρίτη το ΚΥΣΕΑ, με την τοποθέτηση κι άλλων 250 συνοριοφυλάκων μέσα στον χειμώνα και με την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης του ποταμού Έβρου, όπως π.χ. με θερμικές κάμερες.

Πηγή: Star