«Θέλουμε πλήρη διαφάνεια, διεύρυνση σε βάθος, και όχι μεμονωμένα σε αυτό το περιστατικό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη ο βουλευτής ΝΔ, ο Κώστας Καραγκούνης αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Ναι χυθεί άπλετο φως γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Καραγκούνης.

«Υπάρχουν καταγγελίες ότι το 2018 υπήρχαν παρακολουθήσεις του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

«Στελέχη και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε νόμιμη επισύνδεση των κινητών τους. Σε κάθε περίπτωση ούτε διάθεση συγκάλυψης όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει για το ζήτημα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση είχε το θάρρος και ανέλαβε αμέσως την πολιτική ευθύνη με τις σχετικές παραιτήσεις», επισήμανε.

«Η ουσία της συζήτησης θα γίνει από εδώ και πέρα που θα δούμε πώς θα ενισχυθεί το πλαίσιο και υπό ποιες προϋποθέσεις θα είναι μια επισύνδεση νόμιμη», διευκρίνισε ο κ. Καραγκούνης.

Αναφορικά με την Εξεταστική, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε: «Κανείς δεν πρέπει λέει ‘’όχι’ στη διεύρυνση της διερεύνησης».

«Δεν μπορούν να υπάρξουν δύο Εξεταστικές Επιτροπές, δε θα κάνουμε τραγέλαφο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Έχουμε τη δυνατότητα μέσα από αυτή την Εξεταστική να διευρύνουμε την έρευνα. Πρέπει να δούμε το ζήτημα συνολικά για να θεραπεύσουμε τις παθογένειες», κατέληξε.