«Θεωρούμε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με την κλήση των αρμοδίων θα είναι πιο κρίσιμη και αποτελεσματική, γιατί η συζήτηση πολιτικών αρχηγών θα μετατραπεί σε άγονη αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Έτσι θα απαντηθεί το ερώτημα ποιος και για ποιον λόγο ζήτησε την παρακολούθηση και τα ζητήματα που αφορούν το Predator, που αφορούν την προστασία της δημόσιας ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

«Με την Εξεταστική πρέπει να εξεταστούν σε ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες που μπορεί να οδηγήσουν και σε Προανακριτική», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Άμεσα θα κατατεθεί αίτημα και για σύσταση Εξεταστικής. Πρέπει να συνυπογράψουν και άλλα κόμματα, η πρόκληση και πρόσκληση είναι δημόσια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει το διάστημα διερεύνησης, κάτι στο οποίο είμαστε σύμφωνοι αφότου εξεταστεί το ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη για να μην ξεστρατίσει η έρευνα», διευκρίνισε ο βουλευτής.

«Μπορεί να γίνει μια διακομματική επιτροπή για να εξετάσει το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και η διαμόρφωση νέου. Μπορεί να είναι μια ξεχωριστή διαδικασία», δήλωσε επιπρόσεθετα.

«Αν προκύψει από την Εξεταστική ότι υπάρχουν μόνο πολιτικές ευθύνες και όχι ποινικές, που προσωπικά εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, το θέμα θα είναι μόνο η αναμόρφωση του πλαισίου. Αν υπάρξουν ποινικές ευθύνες ή ενδείξεις για ποινικές ευθύνες τότε υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν δημόσιους λειτουργούς», κατέληξε.