Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγη ώρα συνάντηση, στο Κατάρ, με τον Πρόεδρο της FIFΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκε η προετοιμασία ενόψει των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αρχίζουν στο Κατάρ τον Νοέμβριο, καθώς και οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022. Θα είναι μάλιστα το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στον αραβικό κόσμο και το πρώτο σε μουσουλμανική χώρα. Επιπλέον θα είναι η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν 32 ομάδες, καθώς από το 2026 που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά οι συμμετέχουσες ομάδες θα αυξηθούν στις 48.









Το πρόγραμμα

Επιπλέον, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στο μέγαρο Amiri Diwan, όπου θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani. Στις 12:30 ο Κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμήν του, στο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ.