Με μηνύματά τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως αναφέρθηκαν στο εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, διαχρονικής Προστάτιδος των Ενόπλων Δυνάμεων (ασχέτως αν επισήμως εορτάζεται στα Εισόδειά της στις 21 Νοεμβρίου) ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στους στίχους του γνωστού ποιήματος του Αγγέλου Σικελιανού, αφιερωμένου στη Θεοτόκο, «Δεκαπεντάυγουστος του 1940» κάνει ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς, στην ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου έχει μια φωτογραφία με στρατιώτες να κρατούν την Ελληνική Σημαία δίπλα σε ένα εκκλησάκι σε κάποιο νησί του αρχιπελάγους, ενώ στο βάθος, σε δεύτερο πλάνο, διακρίνεται η διέλευση ενός πλοίου του Στόλου.

«Ω, Εσύ των Ουρανών η πλατυτέρα , που αγκάλιασες τα έθνη και τους λαούς, των λαών και των εθνών η θεία Μητέρα, π’ όλους της γης ξεχείλισες τους ναούς.» Χρόνια πολλά! Η Παναγία να μας προστατεύει και να φυλάει την Πατρίδα μας!».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ.Φλώρος, στο βίντεο που ανηρτησε στον προσωπικό λογαριασμο του στο τουίτερ εμφανίζει τον χάρτη της Ελλάδας να καλύπτεται από την ελληνική σημαία, την εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο δεξιό άκρο και το έμβλημα του ΓΕΕΘΑ στο κάτω μέρος του την – διαχρονική – ευχή: «Χρόνια Πολλά. Η Παναγιά μαζί μας!»