«Δίνουμε 97.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επανέλαβε μάλιστα πως είναι «20% περισσότερα από όσα δίναμε και έχουμε 6.000 ευρώ υψηλότερο εισοδηματικό όριο».

«Στις 2 του μηνός ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο eetaa.gr. Tην Παρασκευή 12 Αυγούστου, κλείνουν οι αιτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «μια μητέρα με δύο παιδιά μπορεί να έχει μέχρι 33.000 ευρώ για να πάρει κρατική επιδότηση. Πλέον μια οικογένεια μεσαίου εισοδήματος μπορεί να καλύπτεται όπως επίσης και μια γυναίκα η οποία δουλεύει στο Δημόσιο. Διορθώσαμε αυτή την αδικία».

Voucher 10% υψηλότερο

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου πλέον «έχουμε ένα voucher κατά 10% υψηλότερο, γιατί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί -ιδιωτικοί ή δημοτικοί- πρέπει να αντεπεξέλθουν με κάποιο τρόπο στο υψηλό κόστος και να μπορέσουν να κρατήσουν το στελεχειακό τους προσωπικό», προσθέτοντας μάλιστα, ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλοί βρεφονηπιαγωγοί και βρεφοκόμοι ανά παιδί, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο «ενισχύεται η προσχολική ζωή για την οποία τόσο νοιαζόμαστε». Όπως διευκρίνισε, «όποιος παίρνει το κουπόνι μπορεί να στείλει το παιδί του σε όποιον βρεφονηπιακό σταθμό θέλει».