Επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε νωρίτερα η κυβέρνηση δια του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, η οποία ωστόσο δεν ευοδώθηκε.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές  η κυβέρνηση επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Ανδρουλάκη διά του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη, ωστόσο εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, σε απάντηση των πηγών της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι το κόμμα από την πρώτη στιγμή λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Κοντολέων βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και δεν είπαν την αλήθεια. «Καλούμε την κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας χωρίς άλλη καθυστέρηση. Όλα στο φως», αναφέρουν.

Εξεταστική ζήτησε ο Ανδρουλάκης 

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του νωρίτερα ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε με δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα, με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Σημειώνεται ότι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν ότι είναι δεδομένη η απόφαση του πρωθυπουργού να χυθεί φως στην υπόθεση, ενώ έχει δοθεί εντολή να ενημερωθεί πλήρως ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ. 

O κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί αναλυτικά για το πως προέκυψε η εισαγγελική άδεια για παρακολούθησή του, λένε κυβερνητικές πηγές. Η κλήση του κ. Ανδρουλάκη θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέοντος ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα.