Για τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο», με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Ζαχαριάδης.

«Είναι απολύτως σαφές ότι η παραίτηση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού και στενού του συνεργάτη του κ. Δημητριάδη, όπως και του κ. Κοντολέοντα, τον οποίο είχε τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΥΠ, αλλάζοντας το προσοντολόγιο που χρειάζεται για την πρόσληψη για να ταιριάζει στα δικά του προσόντα, αποτελούν παραδοχή ενοχής», επισήμανε.

«Το βασικό όμως ερώτημα παραμένει, σε ποιον υπάγεται η ΕΥΠ και πότε θα αναλάβει τις ευθύνες του, διότι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν μπορούν να σώσουν κανέναν.

Είναι απολύτως σαφές ότι υπάρχει προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού, είναι απολύτως σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου μετά την παραίτηση Δημητριάδη βρίσκεται σε πανικό και είναι απολύτως καθαρό ότι όση διαχείριση επικοινωνιακή και να κάνουνε της πολιτικής ζημιάς που προσπαθούν να περιορίσουν ο κόσμος γνωρίζει, ξέρει, παρακολουθεί και όλα θα έρθουν στο φως.

Αυτό δεν είναι δέσμευση κομματική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αυτό είναι δέσμευση απέναντι σε κάθε δημοκράτη πολίτη που θέλει διαφάνεια, λειτουργία της θεσμικής ζωής της χώρας χωρίς να υπονομεύεται από παράκεντρα και από συμφέροντα, είναι δέσμευση απέναντι στον κάθε πολίτη που θέλει να λειτουργεί εύρυθμα το πολιτικό σύστημα της χώρας», συμπλήρωσε.