Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.
Η Γερμανίδα υπουργός θα συναντηθεί στις στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 11.15 με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί θα προβούν στις 12.45 σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Το περιεχόμενο της ατζέντας

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα, η τουρκική προκλητικότητα, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και οι προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας είναι τα κυριότερα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανίδα υπουργός έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης (28/7) και επισκέφθηκε αρχικά το κτίριο της Κομαντατούρ (έδρα της ναζιστικής διοίκησης επί κατοχής), μνημείο θηριωδίας και στη συνέχεια το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την προσφυγική δομή του Σχιστού, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη.