Για την υπόθεση υποκλοπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μίλησε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, Μανώλης Σφακιανάκης.

«Είναι σφόδρα πιθανό να εντοπιστεί ο χρήστης του λογισμικού που προσπάθησε να υποκλέψει τις επικοινωνίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη», επισήμανε, μιλώντας στο MEGA.

Ένα πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να μας ανησυχήσει και δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά είναι η υπερθέρμανση της συσκευής, όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης έδωσε και δύο συμβουλές που προσφέρουν προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά και αυτές είναι η επαναφορά του κινητού σε εργοστασιακές ρυθμίσεις κάθε τρεις μήνες και χρήση κάρτας που ονομάζεται «dual sim».

Γενικά, ο κόσμος δεν θα πρέπει να τίθεται σε πανικό ότι όλοι παρακολουθούνται, οι στόχοι που επιλέγονται, ώστε να υποκλαπούν οι επικοινωνίες τους είναι λίγοι ανά τον κόσμο εξήγησε ο κ. Σφακιανάκης.

«Η ελληνική αστυνομία ακολουθεί και δυστυχώς δεν προπορεύεται στον τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος», παραδέχθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας και σημείωσε ότι η αστυνομία θα εξιχνιάσει αυτή την σοβαρή υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη.


Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών

«Σε μία δημοκρατική κοινωνία και σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά παρακολούθησης», δήλωσε στη Bουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του, όπως διαπιστώθηκε από ειδική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας συντάχθηκε με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι αρμόδια να επιληφθεί του θέματος και να κινήσει τη διαδικασία για τη διαλεύκανσή του, ενώ η κυβέρνηση θα συνδράμει προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί, για να ριχτεί άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά.