Για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Δεν πρόκειται μόνο για ελληνικό θέμα, αλλά πανευρωπαϊκό. Ήδη το Ευρωκοινοβούλιο είναι ενήμερο», επισήμανε.

«Το μοναδικό κινητό ευρωβουλευτή όπου εντοπίστηκε τέτοια ενέργεια ήταν του κ. Ανδρουλάκη», συμπλήρωσε.

«Καλούμε και την ελληνική Βουλή να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Ευρωκοινοβουλίου. Στις 21 Σεπτεμβρίου έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου μέσω SMS από τηλέφωνο στην Ελλάδα όσο ο κ. Ανδρουλάκης ήταν στην Ελλάδα. Το λινκ οδηγούσε σε ελληνική ιστοσελίδα που υπάρχει και σήμερα και προφανώς χρησιμοποιούνταν ως μάσκα, για να μπει το Predator», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος.

«Υπάρχουν τέσσερα δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ο χρόνος, καθώς τότε ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο είναι ότι το αποκάλυψε το Ευρωκοινοβούλιο, μετά από περιοδικό έλεγχο σε όλους τους ευρωβουλευτές, το τρίτο ήταν ότι η απόπειρα έγινε μόνο στον κ. Ανδρουλάκη και το τέταρτο είναι το λογισμικό. Πρόκειται για ένα βαρύ, πολυδάπανο πρόγραμμα που δεν το προμηθεύεται οποιοσδήποτε, που η Google εκτιμά ότι χρησιμοποιείται στο πλαίσιο κυβερνητικά υποστηριζόμενων ερευνών», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει πει, στο πλαίσιο άλλων ερευνών για παρακολούθηση δημοσιογράφων, ότι η Εθνική Υπηρεσία δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

«Οφείλουμε να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη παρά στην ελληνική κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε ο κ. Μάντζος, εντός της ημέρας η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καταθέτει επίσημο αίτημα στη Βουλή, ώστε ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να μιλήσει σχετικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Καλωσορίζουμε όποιον ενώνει τη φωνή του μαζί μας για αποκάλυψη της αλήθειας.

Δε θα σταματήσουμε αν δεν πάρουμε πειστικές απαντήσεις, δε θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν σε ομηρία τη Δημοκρατία μας», κατέληξε.