Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο κυβερνητικός του εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνεχίζουν να εκτοξεύουν απειλές κατά της Ελλάδας, και ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, επιχειρεί να ανέβει στο «άρμα» της τουρκικής προκλητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ πριν χρόνια να ήταν στενός συνεργάτης του «σουλτάνου Ερντογάν», πλέον είναι πολιτικός του αντίπαλος και φαίνεται πως θα επιχειρήσει και ο ίδιος να κερδίσει τους Τούρκους ψηφοφόρους επενδύοντας στην ένταση με την Ελλάδα.

Ο άλλοτε πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βρέθηκε σε Ξάνθη και Κομοτηνή και με αναρτήσεις του στο twitter δεν απέφυγε τις προκλήσεις, καθώς έγραψε ότι βρέθηκε στην περιοχή όπου ζουν «απόγονοι του Πορθητή».

«Στην Ξάνθη -περιοχή των απογόνων του Πορθητή- αγκαλιάσαμε με τα αδέρφια μας. Επισκεφτήκαμε τον δήμο Μύκης, την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την μουφτεία μας. Εξαλείψαμε την νοσταλγία με επίσκεψη στον Εχίνο που διατηρεί αναλλοίωτα τα έθιμα και τις παραδόσεις μας», έγραψε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με μέλη της μειονότητας και επισκέφτηκε τους τάφους του Αχμέτ Σαδίκ και του μουφτή Αχμέτ Μέτε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές μέρες.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε αυτό το ταξίδι – αστραπή στη χώρα μας, συνοδευόταν από τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ.