Με δύο σύντομα μηνύματα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τίμησαν τη Μνήμη των Ελλήνων νεκρών της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το μοιραίο για τον Ελληνισμό καλοκαίρι του 1974.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τη σημερινή 48η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έγραψε τα εξής: «Υποκλινόμαστε στη μνήμη όλων των τέκνων του Ελληνισμού, που με γενναιότητα, ηρωισμό και αυτοθυσία αγωνίστηκαν για το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας. Αποτίουμε φόρο τιμής στους Ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Τιμούμε τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους και τους μαχητές. Δεν ξεχνάμε!»

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος έγραψε: «Με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά στην 48η Επέτειο Μνήμης Πεσόντνων Αξιωματικών & Οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι χαραγμένοι για πάντα στα μάρμαρα του Τύμβου της Μακεδονίτισσας & βαθιά στις ψυχές όλων μας. Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε και θα συμβιβαστούμε ποτέ!».