Με ένα tweet απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την ανταπόκριση της Ελλάδας στο κάλεσμα της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες, δασικές φωτιές στο νότιο κομάτι της. Ως γνωστόν, η χώρα μας έχει στείλει δύο Canadair στα πύρινα γαλλικά μέτωπα.

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!»
αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός  απαντώντας στην ανάρτηση του Γάλλου Πρόεδρου, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξή της στην κατάσβεση των φωτιών στη νότια Γαλλία.


Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ζητήθηκαν από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.

1
Χθες τα δυο Canadair επιχειρούσαν μέχρι που έπεσε το φως πάνω από τα δάση στην περιοχή της ΝΙΜ, ενώ  τις ευχαριστίες του στην Ελλάδα για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξέφρασε δημοσια ο Πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

2_2


Η ανάρτηση του Εμανουέλ Μακρόν

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από έναν χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι, αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων διάσωσης έφτασαν στον νότο για να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», έγραψε στο Twitter ο Μακρόν.